SOJENJE

Janša zaradi poslancev nima časa za Patrio

Objavljeno 16. april 2012 12.48 | Posodobljeno 16. april 2012 12.48 | Piše: D. P., STA

Walter Wolf bo prišel 14. maja.

Na sojenju v zadevi Patria.

LJUBLJANA – Na ljubljanskem okrajnem sodišču tudi v današnjem nadaljevanju zadeve Patria ne bodo slišali prič iz Avstrije. Dunajsko sodišče namreč še vedno ni odgovorilo na prošnjo za izvedbo videokonference. Sojenje se tako nadaljuje le z branjem listinske dokumentacije.

Avstrijce še čaka

Ljubljanska okrajna sodnica Barbara Klajnšek že dlje časa želi zaslišati poslovneža Hansa Wolfganga Riedla in direktorja družbe ICB Hansa-Petra Wilhelmerja. Oba sta tudi obtožena v avstrijskem delu procesa Patria. Prav tako želi slišati izpoved bančnika Christiana Ivankovskega.

Manjkala Wolf in Janša

Zdaj pa bo Klajnškova, kot je povedala na današnji obravnavi, počakala, naj avstrijska stran sama potrdi datume zaslišanj. Walterja Wolfa tudi danes ni bilo na slovensko sodišče, po besedah njegovega zagovornika Andreja Kaca pa naj bi na obravnavo prišel 14. maja. Prav tako se na sodišču ni zglasil Janez Janša. V opravičilu je zapisal, da se obravnave ne more udeležiti zaradi nujnih in neodložljivih obveznosti v zvezi s pripravo na sejo vlade in poslanska vprašanja.

Sojenja so se udeležili Jože Zagožen, Tone Krkovič in Ivan Črnkovič.

Deli s prijatelji