BREZ MENJAV

Janša: Vsi ministri uživajo moje zaupanje

Objavljeno 19. september 2012 20.41 | Posodobljeno 19. september 2012 20.41 | Piše: Mo. S., STA

Člani odbora za notranje zadeve so zavrnili predloge sklepov Pozitivne Slovenije glede domnevno spornega ravnanja notranjega ministra Vinka Gorenaka.

Janez Janša.

SLOVENJ GRADEC – Potem ko je stranka Pozitivna Slovenija zahtevala odgovornost ministra Vinka Gorenaka, ker naj bi politično posegal v delo policije, je premier Janez Janša med današnjim obiskom vlade na Koroškem zatrdil, da vsi ministri, tudi Gorenak, uživajo njegovo zaupanje. »V tistem trenutku, ko ne bo tako, bom predlagal njihovo zamenjavo,« je dejal.

Prepir zaradi oslove sence

»Če kakšna opozicijska stranka misli drugače, ni treba sklicevati odbora oziroma delovnega telesa v državnem zboru, ampak ima po ustavi in poslovniku možnost, da vloži interpelacijo in se potem glasuje o njihovem predlogu. Se pravi, če kdo misli resno s tem, potem uporabi inštrumente, ki so za to na voljo. Drugače pa je to prepir zaradi oslove sence,« je dejal Janša na današnji novinarski konferenci v Slovenj Gradcu.

Člani odbora za notranje zadeve so na današnji nujni seji zavrnili predloge sklepov Pozitivne Slovenije glede domnevno spornega ravnanja notranjega ministra Vinka Gorenaka in domnevnega poseganja v avtonomnost policije. So pa potrdili sklep, ki ga je vložila koalicija, da obstaja primerna razmejitev med ministrstvom za notranje zadeve in policijo. Sklic nujne seje je zahtevala Pozitivna Slovenija. Njen poslanec Roman Jakič je v današnji obrazložitvi spomnil na aretacijo novinarja Vladimirja Voduška in pisanje v medijih o morebitni Gorenakovi zamenjavi zaradi njegove neobveščenosti o tej preiskavi.

Deli s prijatelji