IZLOČITEV ŽALIKOVE IN BETETTOVE

Janša v bitki proti absolutnemu zastaranju zadeve Patria Masleši spisal tole

Objavljeno 08. april 2016 13.26 | Posodobljeno 08. april 2016 14.42 | Piše: K. K.

Vrhovno sodišče je zahtevo za izločitev Betettove zavrnilo kot neutemeljeno.

LJUBLJANA – Prvak opozicije Janez Janša je v boju proti absolutnemu zastaranju zadeve Patria v začetku meseca na vrhovno sodišče naslovil zahtevo za izločitev sodnic Vesne Žalik in Nine Betetto.

»Inkvizicijsko vodenje postopka«

Žalikova, tako Janša v dopisu, ki ga lahko v celoti preberete v galeriji, je že leta 2014 zavlačevala s predložitvijo zadeve kazenskemu senatu, na kar je opozarjal tudi predsednik kazenskega oddelka vrhovnega sodišča Marko Šorli, in to kljub opozorilom, da lahko nastane nepopravljiva škoda. Zahtevo je zavrnila podpredsednica vrhovnega sodišča Nina Betetto.

Janša zdaj opozarja na odločitev ustavnega sodišča, ki je podvomilo o ravnanju prejšnjih instanc. Posebej na ravnanja sodnice Barbare Klajnšek, ki je po njegovem inkvizicijsko vodila postopek, čeprav je opozarjal, da mu očita dejanje, ki ni kaznivo dejanje, saj v obtožnem predlogu ni bilo opisa njegovega ravnanja, kaznivega dejanja niti to ni bilo krajevno in časovno določeno.

Čudna ravnanja po obsodbi Klajnškove

Janša opozarja še na ravnanja nekaterih sodnikov po obsodbi na prvi stopnji, ki jih označuje za »nedopustna in neobičajna«, zlasti na ravnanje sodnice civilnega oddelka Vesne Rakočević, ki je v enem najbolj branih pravniških časopisov v članek z naslovom »Zakaj meni nihče ne piše sodb v Murglah« zapisala »Barbara, iskrene čestitke za pogum«.

Opozarja tudi na ravnanja drugih sodnikov, vse do predsednika vrhovnega sodišča Branka Masleše in na njegove izjave.

Vrhovno sodišče je po občni seji 4. aprila Janševo zahtevo za izločitev Betettove zavrnilo. Kaj so zapisali, lahko v odgovoru vrhovnega sodnika svetnika Antona Gašperja Frantarja v celoti preberete v nadaljevanju.

image

image

image

image

image

Deli s prijatelji