PRED VOLITVAMI

Janša: Uspeh se lahko ponovi, če nas ne bodo zaprli

Objavljeno 11. junij 2014 19.31 | Posodobljeno 11. junij 2014 20.33 | Piše: T. L.

Predsedniki strank Janša, Bogovič in Novakova pred volitvami o preteklosti in prihodnosti.

Janez Janša je spregovoril o svojih nepremičninah

LJUBLJANA – Rezultat Evropske ljudske stranke na majskih volitvah za Evropski parlament je sijajen in »se lahko ponovi 13. julija. Ampak samo, če bodo volitve poštene in nas ne bodo zaprli,« je v pogovoru pred morebitnimi julijskimi volitvami za Radio Ognjišče dejal Janez Janša, predsednik SDS. Poleg Janše v pogovoru sodelujeta še Franc Bogovič, predsednik SLS, in Ljudmila Novak, predsednica NSi. 

Tudi Novakovi se zdi, da bi bilo odlično, če bi se evropski rezultat ponovil tudi v Sloveniji. »Na splošno bi bilo za Slovenijo dobro, da bi naredila potrebne reforme,« je še dodala. Glede razdelitve deležev volilnega kolača pa Novakova pravi, da v NSi stavijo raje na preizkušene recepte kot pa na nove obraze, ki se pojavljajo v slovenskem političnem prostoru.

Bogovič meni, da bodo letošnje volitve prava preizkušnja za vse – podobno, kot so bile evropske.

Kaj bo po 20. juniju?

Kaj se bo zgodilo po 20. juniju? »To je vprašanje, ki ga jaz naslavljam na vse vas in vaše poslušalce. Ali mislite, da bodo volitve 13. julija poštene, če bodo 20. junija zaprli predsednika stranke, ki lahko zmaga?«

Pred tem je Janša povzel kronologijo procesa Patria, v katerem je bil tudi obsojen na zaporno kazen, in ob tem dejal, da se Patria pred volitvami uporablja za to, da se prikriva realno stanje v Sloveniji (visoka brezposelnost, ljudje, ki se vozijo na delo v sosednje države, fiktivni vpisi na univerze zaradi reševanje materialnega stanja in tisoči ljudi, ki v nobeni statistiki niso zajeti, poleg tega pa okoli 250.000 ljudi, ki živijo pod pragom revščine).

»Ta statistika je šokantna,« meni Janša in dodaja, da so bile razmere leta 2007 ugodnejše, pa so se tedaj zgodile sindikalne stavke, češ da v Sloveniji vlada revščina, medtem ko je glavna tema pred letošnjimi volitvami, »ali se bo predsednik SDS poslal pravočasno v zapor«.

Janša je povzel volilne rezultate preteklih volitev, in sicer pravi, da je SDS dvakrat zmagal na evropskih, dvakrat na lokalnih in enkrat na DZ-volitvah. »To mislimo ponoviti.« 

Vsi trije predsedniki se strinjajo, da je povezovanje pomladnih strank koristna in dobra odločitev, saj da se je tudi v preteklosti izkazalo, da so bili rezultati dobri. 

Še ena nova leva vlada je najhitrejša pot do propada države, je prepričan prvak SDS, in če se zgodi še ena leva vlada, bo njena razpolovna doba še krajša od te zadnje vlade Alenke Bratušek.

Deli s prijatelji