PO ODLOČITVI

Janša: Uporabljene so bile gestapovske metode

Objavljeno 27. februar 2015 08.15 | Posodobljeno 26. februar 2015 23.44 | Piše: P. Pa.

Poročilo KPK po včerajšnji odločitvi vrhovnega sodišča ne obstaja več.

LJUBLJANA – »Pozivali so me k odstopu, pa sploh nisem imel možnosti, da bi prebral, kaj mi očitajo. Danes je po dveh letih sodišče dokončno odločilo, pa Klemenčič še ni odstopil,« je v odzivu na včerajšnjo odločitev vrhovnega sodišča v Odmevih dejal Janez Janša. Poudaril je, da je tudi Alenko Bratušek, ki se je znašla v postopkih komisije, ta najprej obvestila o poročilu in ji ga dala v roke, njemu pa ne. 

»Bile so uporabljene gestapovske metode, da se nekoga onesposobi,« je nadaljeval Janša. Na izjave, da poročilo ni padlo zaradi vsebine, ampak zaradi »banalne procesne napake«, je odvrnil, če je bilo res tako, ne ve, zakaj so potrebovali dve leti, da so o tem razsodili. Kar se tiče izterjave in morebitne tožbe, pa je dejal, da bi verjetno sodišče o tem odločalo 150 let.

Zaradi poročila KPK je padla tudi vlada, saj sta koalicijo zapustila Desus in DL. Janša je povedal, da »Virant in Erjavec nista šla iz vlade zaradi tega poročila, ampak sta se za to dogovorila že prej, da bi rušila reforme in vlado. Virant je vedel že prej, da se to pripravlja. S poročilom je bil seznanjen prej kot vsi ostali,« je še dodal.

Deli s prijatelji