NOVA VLADA

Janša: »Upam, da se bo vladalo bolje, kot se je sestavljalo«

Objavljeno 15. marec 2013 12.33 | Posodobljeno 15. marec 2013 12.42 | Piše: T. L.

Janez Janša seznama ministrskih kandidatov ni želel komentirati, ker da ga ne pozna.

Janez Janša na novinarski konferenci v Bruslju.

BRUSELJ – Premier, ki opravlja tekoče posle, Janez Janša upa, da se bo vladalo bolje, kot se je sestavljala nova vlada. Seznama ministrskih kandidatov, ki ga je včeraj v državni zbor (DZ) vložila Alenka Bratušek, pa na vrhu EU v Bruslju ni želel komentirati, saj da ga ne pozna. Je pa dejal, da je »vsakomur treba dati priložnost,« in ob tem izrazil upanje, da »se bo vladalo bolje, kot se je sestavljalo«.

Glede programa stabilnosti in reformnega programa, ki bi ga Slovenija v prihodnjem mesecu morala posredovati v Bruselj, je dejal, da je prav, da »tisti, ki so podpisali koalicijsko pogodbo, na tej osnovi naredijo program reform, ga pošljejo v Bruselj in zagovarjajo ter ga seveda skušajo uresničiti«. 

Janša pohvalno o Sloveniji: Lahko pridemo na zeleno vejo

»Slovenija ima po korakih za izhod iz krize, ki smo jih naredili v preteklem letu, enega najboljših potencialov za rast v prihodnjih letih,« je povedal Janša pred nadaljevanjem zasedanja Evropskega sveta. Kot je še ocenil, lahko Slovenija glede na to, da so bili narejeni veliki koraki pri konsolidaciji javnih financ in pri strukturnih reformah, pride na zeleno vejo. Opozoril je, da problem še naprej ostaja nizka dodana vrednost v smislu produktivnosti dela na nekaterih področjih, predvsem v javnem sektorju.

Deli s prijatelji