LISICA

Janša in SDS bi se morala Türku opravičiti

Objavljeno 29. avgust 2012 17.52 | Posodobljeno 29. avgust 2012 17.52 | Piše: S. J.

Podpredsednik LDS pravi, da Janša operira z zastrupljenimi puščicami tudi v času, ko bi slovenska politika potrebovala konsenz.

Janša je povedal, da zapis ne izraža stališča stranke.

LJUBLJANA – »Neverjetno nizkotno diskreditiranje predsednika republike, primerjanega z lisico, ki krade kokoši v kurniku, bi od predsednika vlade in njegove stranke kot avtorja diskreditacije zahtevalo nemudno opravičilo,« so zapisali na spletni strani LDS. Božidar Flajšman, podpredsednik Liberalne demokracije nadaljuje, da omenjeni komentar stranke SDS »v duhu sovraštva in prezira le dan po srečanju obeh predsednikov pokaže, s kakšnimi zastrupljenimi puščicami operira Janez Janša tudi v trenutkih, ko bi slovenska politika potrebovala konsenz pri iskanju izhoda iz krize«.

Čigava je odgovornost?

Flajšman pa pravi, da tisti, ki prazni kurnik in nato pride h kmetu začuden, zakaj je kurnik prazen, ni Danilo Türk, ampak očitno kar premier sam, ki ne zna pojasniti dejstva, zakaj vladi podpora upada s čim drugim kot s poceni kazanjem na odgovornost drugih, ne svojo.

Janša se je nekoč že splazil v »arhivski kurnik«

Podpredsednik zunajparlamentarne stranke spomni, da je Janša »nekoč že poskušal diskreditirati predsednika republike s tem, da se je splazil v »arhivski kurnik« in zložil dokumente po svoje, da bi očrnil svojo žrtev. Skrajni čas je, morda pa že prepozno, da namesto diskreditatorja na mestu predsednika vlade dobimo resno in odgovorno osebo, ki ji je mar za Slovenijo!«

Deli s prijatelji