PRITOŽIL SE JE

Janša prek molčečega Matoza do vrhovnega sodišča

Objavljeno 13. februar 2013 12.34 | Posodobljeno 13. februar 2013 12.34 | Piše: T. L., STA

Janševa pritožba zoper sklep upravnega sodišča že na vrhovnem sodišču.

Franci Matoz in Janez Janša

LJUBLJANA – Premier Janez Janša se je po pooblaščencu Franciju Matozu v ponedeljek pritožil na upravno sodišče zoper sklep, s katerim je upravno sodišče zavrnilo njegovo zahtevo po zadržanju poročila protikorupcijske komisije, so danes sporočili z upravnega sodišča. Pritožbo so skupaj s spisom predložili v reševanje vrhovnemu sodišču.

Kot je povedal Matoz, mora vrhovno sodišče o pritožbi odločiti v 15 dneh, v tem času pa pritožbe ne želi komentirati. Upravno sodišče se je sicer v zadevi izreklo za pristojno in bo o vloženi tožbi Janše odločalo prednostno.

Matoz: Poročilo komisije nezakonito in netočno

Sodišče je po besedah Matoza ocenilo, da v tem primeru ni izkazana t. i. »nenadomestljiva škoda«, ki bi nastala Janši. Kot je še dejal Matoz, upravno sodišče meni, da Janši škoda ne nastaja, ker so podatki o premoženju funkcionarjev javni. Kot pravi, so podatki o premoženju funkcionarjev res javni, vendar pa ne more biti javno »nezakonito in netočno poročilo Komisije za preprečevanje korupcije«. Po Matozovem mnenju je odločitev sodišča zmotna, zato je vložil pritožbo na vrhovno sodišče.

Tako Janša kot ljubljanski župan Zoran Janković sta na upravno sodišče vložila tožbo zaradi poročila protikorupcijske komisije, poleg tega sta zahtevala začasno zadržanje poročila. Upravno sodišče je predloga za začasno zadržanje v obeh primerih zavrnilo.
 

Deli s prijatelji