PREDČASNE VOLITVE?

Janša: Povejte mi, ali ste v vladi ali ne

Objavljeno 10. januar 2013 15.28 | Posodobljeno 10. januar 2013 15.28 | Piše: Mo. S., STA

Na vprašanje, ali bodo v Desusu počakali na poteze SLS in DL, je Karl Erjavec odgovoril, da čakajo le na poteze predsednika vlade.

Prvak SDS Janez Janša.

LJUBLJANA – »Za Desus ni težava, če gremo v ponedeljek na predčasne volitve,« je v državnem zboru (DZ) novinarjem dejal prvak Desusa Karl Erjavec. »Nas zanima predvsem to, da bi država čim prej izšla iz krize,« je še povedal.

Premier Janez Janša je po njegovih besedah na sestanku štirih koalicijskih partnerjev, na katerem ni bilo prvaka DL Gregorja Viranta, povedal, da bo v ponedeljek povedal svojo odločitev. Desus čaka nanjo, pravi Erjavec.

Tudi Janša misli na predčasne volitve

Na sestanku naj bi Janša koalicijskim partnerjem dejal, da kriznih sestankov ne bo več in naj mu do ponedeljka povedo, ali so v vladi ali ne. Če niso, se bo začel pripravljati na predčasne volitve, je na twitterju sporočila novinarka POP TV.

Tehnična vlada ničesar ne reši

Če očitki protikorupcijske komisije o Jankoviću in Janši držijo, morata po mnenju Erjavca oba odstopiti. Na vprašanje, ali bodo v Desusu počakali na poteze SLS in DL, je Erjavec odgovoril, da čakajo le na poteze predsednika vlade. Sicer pa je prvak Desusa še pojasnil, da je njegova stranka bolj zainteresirana za predčasne volitve kot za tehnično vlado. Ta namreč po njegovem prepričanju ničesar ne reši.

Deli s prijatelji