JASNO IN GLASNO

Janša pošiljko označil za okuženo

Objavljeno 16. april 2015 12.56 | Posodobljeno 16. april 2015 12.56 | Piše: A. L., D. P.

»Imam resne pomisleke, ali okuženo pošiljko sploh sprejeti, saj prihaja iz hiše korupcije.«

Janez Janša je bil tedaj predsednik vlade.

LJUBLJANA – Za danes ob 10.30 je Janez Janša, predsednik SDS, sklical tiskovno konferenco, na kateri se je odzval na poročanje medijev v zvezi s finančno preiskavo. A že na samem začetku so naleteli na težavo. S sobo, kamor so poslali medije, se v SDS očitno niso strinjali, zato so vse prisotne premaknili v drug prostor.

Ko se je konferenca končno začela, pa je potekala nekoliko drugače. Namreč, namesto da bi novinarji zastavljali vprašanja, je prvi z njimi začel Janša. Zanimalo ga je, kje so dobili informacije, da ga včeraj ni bilo na odboru v državnem zboru (nekaj minut preden je stopil pred medije, je na twitterju objavil seznam, iz katerega je razvidno, da je tam bil). Na nekaj protestov novinarjev, da to ni pomembno, se je odzval: »Jaz sem sklical tiskovno konferenco in jaz bom odločal, kaj je pomembno.« Na vsak način je želel vedeti, od kod se je razširila ta informacija, ob tem pa dodal, da je od neke novinarke izvedel, da naj bi o tem govoril predsednik državnega zbora. Želel je, da mu to potrdijo. A se to ni zgodilo. Proteste nekaterih novinarjev je komentiral, da delajo po navodilih iz Murgel.

»Tudi veliki pok iz Murgel se bo počasi razblinil. To je le še žalosten prdec iz Murgel.« (Janez Janša)

Janša: Vabila nisem dolžan sprejeti

O priporočeni pošiljki z državnega tožilstva je dejal, da ima resne pomisleke, ali okuženo pošiljko sploh sprejeti, saj prihaja iz hiše korupcije. Kdaj bo to storil? »Jaz nisem dolžan sprejeti tega vabila,« je dejal in dodal, da si je treba nadeti rokavice, preden se ga sprejme.

»Podatke o svojem premoženju sem že davno objavil. Tisti, ki govorijo o 500 tisoč evrih, zasledujejo medijske propagande,« pravi Janša, ki vztraja, da njegovo premoženje ni niti polovico tolikšno. Pravi, da v tem medijskem šovu in diskreditaciji ne želi sodelovati, in dodaja, da bo tudi to padlo, tako kot bo Patria.

Deli s prijatelji