PRILJUBLJENOST

Janša po lestvici gor, Janković pa dol

Objavljeno 17. september 2012 11.22 | Posodobljeno 17. september 2012 11.24 | Piše: A. K.

Priljubljenost SDS raste, Pozitivne Slovenije pa pada.

Prehitela sta Gregorja Viranta

LJUBLJANA – SDS Janeza Janše se je po dveh mesecih spet uvrstil na prvo mesto med političnimi strankami, saj se je po Delovi anketi ocena vlade nekoliko izboljšala. Delež glasov se je namreč povečal s 16,4 na 17,2 odstotka.

V nasprotju z SDS je Jankovićeva Pozitivna Slovenija (PS) svoj rezultat opazno poslabšala, saj je njena priljubljenost padla z 18,6 na 14 odstotkov, SD je s 13,6 odstotki na tretjem mestu. Zadnji med strankami je Desus, kljub temu da je svoj rezultat v primerjavi s prejšnjim mesecem podvojil.

Več kot tretjina neopredeljenih

Še vedno pa ostaja delež neopredeljenih precej visok, 5,6 odstotka anketiranih je namreč zatrdilo, da ne bi volili nobene stranke, kar 11,3 odstotka vprašanih ne ve, koga bi volili, da se ne bi udeležili volitev, pa pravi 19,1 odstotka anketirancev.

Le Janša in Erjavec malce bolj priljubljena

Janez Janša je bil ta mesec poleg Karla Erjavca edini, ki je dobil višjo oceno kot prejšnjič, vsi preostali politiki pa so dobili slabšo oceno. Na vrhu lestvice je še vedno predsednik države Danilo Türk, sledijo pa mu Borut Pahor, Radovan Žerjav in Janez Potočnik. Čeprav so omenjeni politiki še vedno na vrhu lestvice, pa so vsi dobili nižjo oceno kot prejšnji mesec.

Višjo oceno je ta mesec dobila tudi vlada, parlament pa je za svoje delo dobil nižjo oceno kot prejšnji mesec.

Deli s prijatelji