ČIVKI

Janša piše Cerarju: Indijanščina z AB prešla tudi na MC

Objavljeno 10. november 2014 21.04 | Posodobljeno 10. november 2014 20.53 | Piše: T. L.

Zapis na twitterju Mira Cerarja je zmotil Janeza Janšo.

LJUBLJANA – Premier Miro Cerar (oziroma njegova ekipa) državljane o svojih obveznostih in odločitvah kar pogosto obvešča prek twitterja. Tudi današnjo informacijo o novem kandidatu za gospodarskega ministra Gojku Koprivcu je sporočil tako, nekaj ur pozneje pa se je na Cerarjevem profilu znašla še napoved, da bo premier »jutri Državnemu zboru zraven gospodarskega ministra Gojka Koprivca predlagal tudi kandidatko za ministrico SVRK Alenko Smerkolj«. Da bo torej v torek v DZ vložil tako predlog kandidature Gojka Koprivca za gospodarskega ministra kot tudi Alenke Smerkolj za ministrico brez listnice, pristojno za razvoj in kohezijsko politiko. 

Zapisano pa je zmotilo prvaka stranke SDS Janez Janšo, ki še vedno na Dobu prestaja zaporno kazen in se kar pogosto oglaša javnosti na družabnih omrežjih. Tako je Janša danes pod napoved Cerarjeve ekipe takoj dopisal: »'Premier bo jutri Državnemu zboru zraven gospodarskega ministra Gojka Koprivca predlagal ...' Indijanščina z AB prešla tudi na MC«. Saj se spomnite prigod Bratuškove z angleškim jezikom in odstopno izjavo Junckerju?

Sicer pa je Cerar danes še dejal, da je koalicijska partnerja Desus in SD obvestil o svoji nameri in da računa na njuno podporo, saj so mu iz teh strank že zagotovili, da mu pri izbiri zaupajo.

Deli s prijatelji