POSLI

Janša od lobista Zavrla s tožbo zahteva 700 tisočakov

Objavljeno 04. april 2014 09.15 | Posodobljeno 04. april 2014 09.15 | Piše: Mo. S.

»Zmanjkuje mi živcev. Vsi mi očitajo, kako dober posel sem sklenil, a očitno ni bilo tako,« pravi Rajko Janša.

Franci Zavrl in Janez Janša, brat Rajka Janše.

LJUBLJANA – Rajko Janša, brat prvaka SDS Janeza Janše, in lobist Franci Zavrl se bosta srečala na sodišču. Janša je proti Zavrlu namreč vložil tožbo, s katero od njega zahteva plačilo 700.000 evrov. Ta denar bi mu morala že lani nakazati družba Promart Design – tej je Janša prodal podjetje Atacama, ki se ukvarja s prodajo poslovnih daril.

Informacijo o tožbi je Janša potrdil za Dnevnik, dodal pa je, da je Zavrl še vedno predsednik upravnega odbora podjetja Promart Design in da mu denar nesporno dolguje. »Zmanjkuje mi živcev. Vsi mi očitajo, kako dober posel sem sklenil, a očitno ni bilo tako,« je še pojasnil.

Zahteva še zadnji obrok v višini 700 tisočakov

Zavrl je nekdanji prvi mož in solastnik medijske agencije Pristop. Ta je lani vložil zahtevo za izvršbo prvega dela 200.000 evrov vrednega posojila, ki ga je leta 2011 odobrilo podjetju Promart Design, to pa je nekaj mesecev pozneje od Janše odkupilo podjetje Atacama. Promart Design se je obvezal plačati 1,2 milijona evrov, prvi obrok (250.000 evrov) pa je Janši kmalu nakazal, zato domnevajo, da je del denarja za nakup dobil prav od Pristopa. Janša je dobil tudi drugi obrok v isti višini, denar zanj pa je zagotovilo hrvaško podjetje Zlatni raj (eden od treh uradnih lastnikov Promart Designa).

Zadnji obrok v višini 700 tisočakov je zapadel julija lani, Janša ga zdaj zahteva nazaj, še poroča Dnevnik.

Deli s prijatelji