TAKSA

Janša ne bi plačal še enkrat

Objavljeno 02. september 2014 10.10 | Posodobljeno 02. september 2014 10.09 | Piše: Mo. S.

Če Janez Janša do srede ne plača sodne takse, višje sodišče ne bo obravnavalo njegove morebitne pritožbe proti zadnji sodbi v zadevi Patria.

Janez Janša.

LJUBLJANA – Sodišče je, kot smo poročali,image izdalo sklep o ustavitvi sodne preiskave zoper finskega novinarja Magnusa Berglunda, avtorja oddaje Resnica o Patrii. Pregon je predlagal opozicijski prvak Janez Janša, ki pa so mu po zadnji odločitvi sodišča naložili plačilo 27.852 evrov pravdnih stroškov.

Kot poroča Delo, višje sodišče Janševe pritožbe še vedno ni začelo obravnavati, saj naj bi se zapletlo pri plačilu sodnih taks. Pritožba ni šla še niti v odgovor tožencem, saj da je tožeča stranka podala ugovor zoper plačilni nalog za plačilo sodnih taks ob vložitvi pritožbe.

Podal pritožbo, ki ni mogoča

Janšev odvetnik Franci Matoz naj bi po podatkih Dela plačilnemu nalogu ugovarjal z utemeljitvijo, češ da je sodno takso plačal ob pritožbi v prvem sojenju in da ta taksa velja za vse pritožbene postopke v tej zadevi. Okrožno sodišče je njegov ugovor zavrnilo, prav tako je Matoza zavrnilo višje sodišče, saj takšen ugovor po zakonu sploh ni mogoč.

Rok za plačilo takse se je zato podaljšal in poteče v sredo, po izračunih Dela pa gre za takso 13.544 evrov.

Deli s prijatelji