SPORNI PRIMERI

Janša naročil pripravo poročila o zadevi Vaskrsić

Objavljeno 12. marec 2012 18.03 | Posodobljeno 12. marec 2012 18.19 | Piše: Mi. S., STA

Na podlagi poročila bo vlada pripravila spremembe neprimernih predpisov ali pa zahtevala revizijo spornih primerov.

Vaskrsiću je litijsko sodišče zaradi dolga v višini 124 evrov na javni dražbi prodalo hišo.

LJUBLJANA – Premier Janez Janša je naročil ministru za pravosodje in javno upravo Senku Pličaniču, naj do četrtkove seje vlade pripravi poročilo o primeru Zorana Vaskrsića, ki mu je sodišče zaradi dolga v višini 124 evrov prodalo hišo. Na podlagi poročila bo vlada pripravila spremembe neprimernih predpisov ali pa zahtevala revizijo spornih primerov.

Janša je Pličaniču naročil poročilo tako o zadevi Vaskrsić kot o drugih podobnih primerih, v katerih so bile na podlagi sodnih odločb za poplačilo malih dolgovanih zneskov prodane družinske hiše ali stanovanja.

Ker v teh primerih obstajata samo dve mogoči razlagi, bo vlada na podlagi poslanega poročila in uradnih podatkov sprejela bodisi sklepe o spremembi neprimernih oziroma nepravičnih predpisov bodisi zahtevala revizijo spornih primerov, so sporočili iz vladnega urada za komuniciranje.

Hišo so mu prodali za 124 evrov, v sredo pripravlja protest

Zoranu Vaskrsiću je namreč litijsko sodišče zaradi dolga v višini 124 evrov na javni dražbi prodalo hišo, zato v sredo pred stavbo državnega zbora pripravlja protest in zahteva, da se vsi sklepi in sodbe takoj razveljavijo.

Deli s prijatelji