PREMOŽENJE

Janša in KPK: preberite, kaj je zapisalo vrhovno sodišče

Objavljeno 11. junij 2014 23.18 | Posodobljeno 11. junij 2014 23.18 | Piše: T. L.

Sodba vrhovnega sodišča je velika klofuta KPK in vsem tistim, ki so na podlagi poročila KPK ukrepali, je po odločitvi povedal Janez Janša.

Predsednik protikorupcijske komisije Goran Klemenčič

LJUBLJANA – Vrhovno sodišče RS je razveljavilo sodbo, s katero je upravno sodišče v Celju potrdilo poročilo Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) o premoženjskem stanju predsednika SDS Janeza Janše.

Janša je pritožbo vložil, ko je upravno sodišče zavrnilo njegovo tožbo zoper poročilo KPK zaradi posega v človekove pravice in temeljne svoboščine. Sodbo celjskega upravnega sodišča je vrhovno sodišče razveljavilo, zdaj mora upravno sodišče opraviti nov postopek.

Današnja sodba neposredno problematizira način, prek katerega je KPK ugotovitve sporočil javnosti in hkrati nekatera druga dejanja opustil, je v odzivu na sklep vrhovnega sodišča na Radiu Ognjišče dejal Janša, pri čemer opozarja, da je komisija podala, kot so dejali, končne ugotovitve, pa nobenih ukrepov, kar je sicer njena naloga. »Sodba vrhovnega sodišča je velika klofuta KPK in vsem tistim, ki so na podlagi poročila KPK ukrepali,« pravi Janša.

Sicer pa si preberite sklep vrhovnega sodišča, ki so ga posredovali iz stranke SDS.

Preberite si sklep vrhovnega sodišča.image

Deli s prijatelji