KLICAL GA JE

Janša Kanglerju svetoval, naj sprejme razumno odločitev

Objavljeno 05. december 2012 09.00 | Posodobljeno 05. december 2012 08.51 | Piše: A. K.

Janšo zanima, kaj bi se dalo narediti, da se ustavi nasilje.

Franc Kangler

LJUBLJANA – Premier Janez Janša je ponedeljkove izgrede v Mariboru ocenil kot tragedijo, saj po njegovih besedah ni šlo le za peščico izgrednikov, temveč za okoli 800 ljudi, ki so bili med protesti nasilni.

Del izgubljene generacije

Janša je poudaril, da je policija pridržala tudi veliko mladoletnikov, ki so po njegovih besedah »del neke izgubljene generacije, ki se je v takšni situaciji znašla zaradi ekonomskih in socialnih razmer, ki tam vladajo«, so poročali v oddaji 24ur.

Janša je dodal, da Franc Kangler v Mariboru ni edina težava, obenem pa je opozoril na razlike v razvitosti med vzhodno in zahodno Slovenijo. Dodal je, da lahko »v Mariboru vsako leto zamenjajo dva župana, a strukturnih težav s tem ne bodo odpravili«.

Oba sta za razumno odločitev

Premier je še pojasnil, da je govoril s Kanglerjem, saj ga je zanimalo predvsem, kaj bi se dalo narediti, da se »ustavi eskalacija nasilja, ki je v ponedeljek v Mariboru presegla vse razumne meje«. Janša ocenjuje, da bo Kangler v prihodnjih dneh sprejel razumno odločitev. To je potrdil tudi mariborski župan, a ni povedal, ali to pomeni njegov odstop.

Deli s prijatelji