GLAS LJUDSTVA

Janša in Janković naj takoj brezpogojno odstopita

Objavljeno 16. januar 2013 21.44 | Posodobljeno 16. januar 2013 21.45 | Piše: Mo. S.

Petina naših bralcev meni, da bi moral odstopiti samo Janković, saj je Janša žrtev zarote, medtem ko jih nasprotno trdi le šest odstotkov.

Prvaka največje opozicijske in največje koalicijske stranke.

LJUBLJANA – Ugotovitve Komisije za preprečevanje korupcije (KPK), ki predstavljajo nepojasnjeno premoženje predsednika vlade Janeza Janše in ljubljanskega župana Zorana Jankovića, so razburkale javnost in politiko. Medtem ko so ju nekateri že večkrat pozvali, naj odstopita oziroma kako drugače rešita neprijeten položaj, v katerem sta se znašla, smo v zadnji anketi naše bralce vpraševali, kaj naj storita.

Skoraj petina: Gre za politični konstrukt

Večina anketirancev (58 odstotkov) meni, da bi morala oba takoj brezpogojno odstopiti. Petina naših bralcev meni, da bi moral odstopiti samo Janković, saj je Janša žrtev zarote, medtem ko jih nasprotno (naj odstopi le Janša, saj je žrtev zarote Janković) trdi le šest odstotkov. Za odgovor »gre za politični konstrukt, zato je treba šefa KPK Klemenčiča razrešiti« se je odločilo 17 odstotkov anketirancev.

Zadnja anketa je vzbudila veliko zanimanja, saj je v njej sodelovalo rekordno število naših bralcev, mi pa vas ob tem pozivamo k sodelovanju v novi. Vprašujemo vas, kaj naj v krizi, ki je zajela koalicijo, stori Janša.

Deli s prijatelji