ODZIVI

Janša: Janković hujši primer od Kanglerja

Objavljeno 05. december 2012 22.57 | Posodobljeno 05. december 2012 22.57 | Piše: S. U.

Slovenski premier je zaskrbljen tudi nad slovensko mladino in njeno vzgojo.

Janez Janša.

LJUBLJANA – »Ne zagovarjam nikogar, ampak po informacijah, ki so javno dostopne, imamo v Ljubljani mnogo hujši primer župana, kar se tiče javno-zasebnega partnerstva. S poudarkom na zasebnem delu tega partnerstva je ljubljanski župan preložil po mojem vsaj stokrat več milijonov kot mariborski, pa njega nihče ne poziva k odstopu, niti noben medij me ne vpraša, ali bom ljubljanskega župana pozval k odstopu. Tudi protikorupcijska komisija je bila v primeru mariborskega župana izjemno hitra, v primeru ljubljanskega župana pa že šest let ne vedo, kaj je prav in kaj narobe,« je predsednik vlade Janez Janša  povedal za Radio Ognjišče.

Ob tem je opozoril na dvojna merila. Dejal je, da Kanglerja tisti, ki so ga prej podprli, danes pozivajo, naj odstopi.

Pošiljamo pozitiven signal Evropski uniji

Dotaknil se je tudi aktualnih tem. Glede enajstih predlogov, ki jih je SDS predstavila včeraj, je premier dodal, da želijo z njimi odgovoriti tudi na besede protestnikov, ki poudarjajo vrnite nam državo. »Predlogi gredo prav v smeri odgovora na to pripombo, na ta del protesta. To, kar mi predlagamo, je vrnitev države ljudem oziroma vrnitev ustavnega načela, da ima oblast ljudstvo, v zakonodajo,« meni Janša.

Komentiral je tudi sprejem pokojninske reforme v državnem zboru in menil, če bi bila ta sprejeta pod drugo vlado, bi slava gorela do neba. Po besedah premierja je to korak, ki strukturno spreminja naše javne finance, z njim pa Slovenija daje močan pozitiven signal Evropski uniji. 

Skrbi ga slovenska mladina

Zaskrbljen je tudi nad slovensko mladino in njeno vzgojo. Menda gre za izgubljeno generacijo, za soočenje s tem pa bi se morali zbrati vsi pretekli šolski ministri in celo Branimir Štrukelj, da bi ugotovili, kako je mladina lahko tako hitro pripravljena seči po nasilju.

Deli s prijatelji