V POLITIČNEM RINGU

Janša: Isti zapor, isti blok z istim vonjem kot pred 25 leti

Objavljeno 17. maj 2015 22.23 | Posodobljeno 17. maj 2015 22.24 | Piše: A. K.

Za avstrijski Kleine Zeitung je prvak SDS spregovoril o sistemu, za katerega pravi, da ga je skušal zlomiti.

Janez Janša ni več kriv sprejemanja podkupnin.

LJUBLJANA – Nekdanji slovenski premier in prvak SDS Janez Janša je za avstrijski Kleine Zeitung spregovoril o bivanju v zaporu in življenju po izpustitvi. Na vprašanje, kaj je bilo zanj hujše, pripor  v Jugoslaviji konec 80. let prejšnjega stoletja ali zadnjega pol leta, ko je bil v zaporu zaradi afere Patria, je Janša povedal: »Zadnji meseci so bili vse kaj drugega kot enostavni. Sem oče mlade družine in nisem mogel videti svojih otrok. Poleg tega me je sistem skušal zlomiti. Poslali so me v isti zapor, v isti blok z istim vonjem kot takrat pred 25 leti.«

Janša je še dodal, da so zoper njega v zadnjih 25 letih potekale preiskave v 160 različnih primerih. »Naučil sem se s tem stanjem živeti, kajti v niti enem primeru – tudi pri aferi Patria ne – mi niso mogli dokazati nobenih nepravilnosti,« je dejal Janša, ki je napovedal ponovno kandidaturo na naslednjih volitvah.

Cerarjevi vladi ne daje niti leta

»In predčasne volitve bomo imeli kmalu. Tej vladi ne dajem niti več leta. Poleg tega: če me ne bi nekaj tednov pred zadnjimi volitvami strpali v zapor, bi mi zmagali. Bil sem kandidat z največ prednostnimi glasovi v celotni državi,« o Cerarjevi vladi meni Janša.

 

Deli s prijatelji