URADNO

Janša išče nove priložnosti v Nemčiji

Objavljeno 08. maj 2012 10.37 | Posodobljeno 08. maj 2012 10.25 | Piše: T. L.

Srečal se bo tudi z nemško kanclerko Angelo Merkel.

V Sloveniji je vse možno, meni Janez Janša.

LJUBLJANA, BERLIN – V katero smer bo po zmagi socialista Françoisa Hollanda vozil nemško-francoski vlak, o katerem je tako rad govoril nekdanji predsednik vlade Borut Pahor, v tem trenutku še ni jasno. Morda bo kaj več informacij o tem, ali si bo Slovenija prislužila vozovnico za nemško-francoski vlak konkurenčnosti, izvedel predsednik vlade Janeza Janše, ki se bo danes in jutri mudil na obisku v Zvezni republiki Nemčiji in se jutri med drugim srečal tudi s kanclerko Angelo Merkel.

»Namen uradnega obiska v Zvezni republiki Nemčiji je krepitev prijateljskih odnosov in političnega dialoga med državama, poglobitev gospodarskega sodelovanja ter izmenjava pogledov o nadaljnjih perspektivah dvostranskega in večstranskega sodelovanja na različnih področjih,« so pred obiskom sporočili iz kabineta predsednika vlade. Bosta pa Merklova in Janša spregovorila tudi o aktualnih razmerah v EU, reformnih procesih v obeh državah, protikriznih ukrepih v času finančne in gospodarske krize.

Sprejem točno opoldne z vojaškimi častmi

Posebna pozornost pa bo na obisku v Nemčiji posvečena »bilateralnemu gospodarskemu sodelovanju in pregledu možnosti za morebitne nove nemške investicije v Sloveniji in za okrepitev sodelovanja na infrastrukturnem področju,« so še zapisali v kabinetu predsednika vlade. 

Janša se bo poleg tega v sredo srečal tudi s predsednikom nemškega parlamenta Norbertom Lammertom, danes zvečer pa s predsednikom uprave Deutsche Bahna, Rüdigerjem Grubejem. Ali bo Janša iskal partnerja za 'zgubaške' Slovenske železnice, pa še ni znano. 

Deli s prijatelji