ZAVEZNIK

»Janša hoče biti gazda, vlada Bratuškove je katastrofa«

Objavljeno 27. avgust 2013 21.38 | Posodobljeno 27. avgust 2013 21.38 | Piše: Mo. S.

»Bratuškova je čez noč postala predsednica vlade, medtem ko Gašpar Gašpar Mišič ni sposoben voditi luke? Lepo vas prosim,« pravi koprski župan Popovič.

Boris Popovič, Peter Bossman (piranski župan), Igor Kolenc (izolski župan) in Gašpar Gašpar Mišič.

KOPER – Medtem ko kriminalisti v prostorih Mestne občine Koper (MOK) opravljajo hišno preiskavoimage, je župan Boris Popovič komentiral dogajanje v zvezi z imenovanjem Gašparja Gašparja Mišiča na čelo Luke Koper. Kot pravi, pri tem imenovanju Zoran Janković ni imel nič, najboljši predsednik uprave pa bi bil ravno – Janković. Strinja se, da gre (tudi) v tem primeru za politično kadrovanje: »Kdo pa ne kadruje politično? Razlika je zgolj v tem, da lahko politično kadruješ nesposobneže, ki so v političnih strankah, ali pa tiste, ki imajo znanje,« je razložil za Finance.

Senica od Luke prejema bajne denarce?

Z Mišičem je Luka dobila šefa, ki bo iz nje končno nekaj naredil, pravi. »Prebivalci so veseli, zaposleni so veseli. V Ljubljani sicer niste veseli, a kaj me to briga,« še meni Popovič, ki Mišiču napoveduje hišne preiskave, ki so po njegovem namenjene političnim umorom. Meni, da bo Mišič kmalu ugotovil, koliko je Luka Koper plačala za promocijo Bojana Branka, nato pa bo sledilo razkritje spornih pogodb, ki so vezane na mesečne pavšale. »Slišim, da Miro Senica prejema od Luke Koper 20 tisoč evrov mesečno,« pravi in dodaja, da bo Mišič te zgodbe presekal kot buldožer.

Komaj čaka predčasne volitve

Meni še, da preostali politiki (Karl Erjavec in Igor Lukšič, ki sta imenovanje ostro obsodila) zdaj nabirajo svoje točke: »Povejte mi, kdo od vseh teh ve, da Gašpar Gašpar Mišič ne bo dober šef?« je pomenljiv, Gregorja Viranta pa vprašuje, ali kadrovanje Igorja Maherja ni bilo politično. Komaj čaka, da pride do morebitnega razpada koalicije in predčasnih volitev, »brezglave vlade, ki vsak dan dviguje davke«, pa ne podpira. »Bratuškova je čez noč postala predsednica vlade, medtem ko Gašpar Gašpar Mišič ni sposoben voditi luke? Lepo vas prosim,« pravi in dodaja, da za njo stoji Gregor Golobič.

Ostro nad Bratuškovo in Janšo

Na vprašanje, ali bi bil Janković boljši predsednik vlade kot Bratuškova, je odgovoril: »To je enako, kot če bi rekel, da je Usain Bolt hitrejši od naju v teku na 100 metrov. Seveda bi bil boljši. Nič nimam proti Bratuškovi, a njena vlada je katastrofa.« Sprejela namreč ni niti enega dobrega ukrepa, ljudje postajajo revnejši, naša država je brez razvoja, pravi, pozitivnega mnenja pa nima niti o Janezu Janši, ki »nima pojma o gospodarstvu. Želi biti gazda in se važiti po Evropi, a država od vsega tega ni imela in ne bo imela nič.«

Deli s prijatelji