ČIVKANJE

Janša Damijanu: Beri svoj blog

Objavljeno 08. oktober 2013 10.50 | Posodobljeno 08. oktober 2013 10.42 | Piše: T. L.

Kam je tvitanje odpeljalo Janšo in Damijana: od Virantovega duševnega zdravja in sanacije bank do Židana in poročne priče Jožeta P. Damijana.

LJUBLJANA – Pravo poplavo kritik in debat na svetovnem spletu si je prislužil notranji minister Gregor Virant, ki je povsem mirno spregovoril o precej verjetni možnosti, da bo Slovenija zaprosila za pomoč za bančni sektor iz sklada ESM. Na Virantove besede se je ostro odzval ekonomist Jože P. Damijan, o čemer smo včeraj že poročali,image nato pa se je debata nadaljevala na twitterju.  

Na Damijanov zapis, ki se je zaključil z besedami »Še vedno je možno, da se prošnji za pomoč izognemo, zato bi bilo smiselno, da politiki nehajo po nepotrebnem vrteti jezik in sprožati špekulacije«, se je odzval tudi nekdanji premier Janez Janša: »Bilo bi zanimivo prebrati, kje JPD vidi to možnost. Dokler je ne opredeli, je to nakladanje a la Židan

 

Ker Damijanu ni bilo povsem jasno, na kaj se Janša nanaša, ga je povprašal: »Možnost česa?«, Janša pa mu je zabrusil nazaj, naj bere svoj blog. Damijanu glede na tri vprašaje, ki jih je zapisal, ni bilo nič kaj jasnejše, je pa znova zapisal, naj »odgovorni politiki, v poziciji ali opoziciji, ne dajejo javnih izjav, ki lahko državo spravijo v bankrot«.

Seveda mu Janša ni ostal dolžan. »Državo niso spravile v bankrot izjave, ampak prijatelji vaše poročne priče, ki so jo okradli,« je očital Damijanu, ta pa debate ni želel več nadaljevati in je le sklenil: »Aha, je zmanjkalo argumentov in smo začeli z osebnimi podtikanji? Zamenjajte informatorja. Over.«

Deli s prijatelji