PATRIA

Janša brez dlake na jeziku: Ta sodba je podobna tekstu v Mladini

Objavljeno 05. junij 2013 16.04 | Posodobljeno 05. junij 2013 16.52 | Piše: D. P.
Ključne besede: Janez Janša

Nekdanji premier se je vsem zahvalil za podporo.

LJUBLJANA – »Hvala za vašo podporo, vi ste tisti, zaradi katerih se izplača vztrajati, da bo Slovenija spet normalna,« je dejal Janez Janša na uvodu v novinarsko konferenco po razglasitvi obsodbe v primeru Patria.

Kot pred četrt stoletja

»Ta sodba je podobna tekstu v Mladini,« je nadaljeval in se obregnil ob to, da se sploh ni izplačalo hoditi na obravnave, »ko pa je sodnica v celoti sledila predlogu tožilca.« Prepričan je, da gre za montirani proces. »Tudi pred 25 leti je bilo tako,« je nadaljeval in dodal, da so si takrat vsaj nekaj konkretnega izmislili.

Prepričan je, da je v sodbi »polno nebuloz. Ta sodba nikoli ne bo obstala. Izkoristil bom vsa pravna sredstva.«

Napisano v Murglah

Prvak SDS trdi, da je bila sodba napisana pred začetkom obravnave, neznanega dne, na znanem kraju, v Murglah, z znanimi avtorji.

Nikoli v stiku

Zatrdil je, da je razpis za projekt in posel Patria dobilo podjetje, ki je bilo najbolj strokovno. »Jaz nisem nič vplival. Moj odgovor: nikoli v življenju s Patrio in z ljudmi, ki se omenjajo, nisem bil v stiku. Ne v telepatskem ne drugačnem.« 

Franci Matoz, zagovornik Janeza Janše: »Dokler krivična sodba ne bo odpravljena, se bomo borili.«

Priznal je, da je njegova krivda lahko le to, da je razpisal javni natečaj in spremljal posel. »V sodbi je bil očitek, da sem dopustil, da je bilo na razpisu izbrano strokovno najboljše podjetje.« Janša je dejal, da je večkrat poudaril, da je Patria plačevala lobiste, ti pa so naprej plačevali ljudi v Sloveniji.

»Cel slovenski narod trpi z Janezom Janšo. Šel bom v zapor, pripravljen sem na to, je pa to sramota za vse nas. Ker sem delil nagrado … To me najbolj boli … Izčrpan sem. Če je še kaj, me vprašajte,« pa je po koncu novinarske konference dejal Ivan Črnkovič. Ta se je tudi na glas vprašal: »Kdaj bo Janković prišel na sodišče?« Sklenil pa je z danes nekajkrat ponovljeno mislijo: »Milijone so nam odnesli, milijarde nam manjkajo.« 

 

Deli s prijatelji