V BOVCU

Janša: Bratuškova je šoferka, ki nima izpita

Objavljeno 27. julij 2013 15.22 | Posodobljeno 27. julij 2013 16.22 | Piše: STA, P. J.

Pravi, da je Slovenija kot avtobus, ki po avtocesti vozi v napačno smer.

Davka prejšnja vlada ni uzakonila.

BOVEC – Stranka SDS je v lanskem letu dokazala, da je Slovenija na pravi poti, nato pa se je zgodil prikrit državni udar, je v nagovoru na srečanju občinskih in mestnih odborov SDS v Bovcu dejal predsednik stranke Janez Janša. Smer, v katero gre danes Slovenija, je napačna in država je kot avtobus, ki na avtocesti vozi v napačno smer, je dodal.

Pomoč od drugod

»Za volanom imamo šoferko, ki nima niti izpita in jo skušajo upravljati strici na zadnjih sedežih, ti pa še nikoli niso vozili avtobusa. Njihova edina skrb je, da ohranijo svoje sedeže ne glede na to, v katero smer bo šel avtobus,« je dejal Janša.

Predsednik SDS je povedal še, da ima stranka program, ki bi lahko Slovenijo potegnil iz krize, v lanskem letu pa da je to dokazala. Tudi v prihodnje lahko ponudi prave ukrepe in prave ljudi, ki bi pomagali Slovenijo ponovno pripeljati iz krize.

SDS po vseh letih in po vsem, kar je naredil za to državo, ni treba več dokazovati ničesar, je prepričan Janša. Ni treba pisati novih programov, saj da imajo program, vendar ga v tem trenutku ne morejo uresničevati, ker so jim te možnosti s prikritim državnim udarom odvzeli. Janša meni, da imajo sposobne kadre, ki so že dokazali, da so evropsko konkurenčni oz. konkurenčni s tistimi, ki so v času krize v drugih državah dokazali, da se da delati tudi drugače, in so zato danes bolj ali manj na zeleni veji.

Ob tem napoveduje, da bo Slovenija najpozneje v začetku prihodnjega leta padla s finančnih trgov in takrat bodo prišli na pomoč drugi, ki bodo pomagali reševati situacijo. Na zadnjem kongresu stranke so sprejeli predloge ukrepov, ki bi jih morali v Sloveniji sprejeti, da bo šlo ponovno na boljše: »Vendar so trenutno za krmilom drugi, za vse, kar je težav, ti drugi krivijo nas. Tudi takrat, ko nimamo nikakršnih možnosti vplivanja na zadeve, smo za vse mi krivi.«

»Pripravimo se na posledice«

Kriza v Slovenijo po njegovem mnenju vstopa tako, da je ni več mogoče tajiti. Denar, ki je bil izposojen na račun prihodnjih generacij, je bil tudi zapravljen.

»Veste, da se lahko taka vožnja po avtocesti konča s karambolom glede na to, da vozilo upravljajo drugi, mi pa smo bolj ali manj samo potniki, zato nam ne preostane drugega, kot da si trdno privežemo varnostni pas in se pripravimo na posledice,« je še dejal Janša.

Na srečanju občinskih in mestnih odborov SDS se je danes začel 19. Spominski gorniški tabor Henrika Tume, ki bo trajal do 11. avgusta. Poleg predsednika SDS Janeza Janše so se ga udeležili tudi podpredsedniki SDS Alenka Jeraj, Zvonko Černač in Milan Zver ter vodja poslanske skupine SDS Jože Tanko. Prisotne sta danes nagovorila še podpredsednica Jerajeva ter Anton Jeglič v imenu Slovenskih gorniških klubov dr. Henrika Tume in Skale.

Organizatorji ocenjujejo, da je na današnje srečanje v Bovec prišlo več kot 1500 ljudi.

Deli s prijatelji