NA DRAŽBO

Jankoviću zaradi dolga vzeli mercedesa

Objavljeno 18. december 2014 14.51 | Posodobljeno 18. december 2014 14.51 | Piše: P. Pa.

Na javni dražbi, ki bo potekala 29. decembra, ga bodo poskušali prodati za 36 tisočakov.

Damijan Janković (35) je 17 let mlajši Maxime nadel zaročni prstan, nekaj časa pa tudi že živita skupaj.

LJUBLJANA – Damijan Janković bo spet ostal brez svojega luksuznega konjička mercedesa CL 63 AMG. Kot poročajo Finance, bo sodni izvršitelj Dragan Vuković 29. decembra na javni dražbi poskušal prodati avto, s katerim se prevaža šef Electe Naložb.

Ga bo prodal v prvem poskusu?

Izklicna cena bo 36 tisoč evrov. Izvršitelj pa je optimističen in prepričan, da bo avto prodan že v prvem poskusu. Motor vozila ima 386 kilovatov in je letnik 2007. Do izvršbe je prišlo na zahtevo Hypove slabe banke Heta, ki je izvršni postopek sprožila zaradi približno enega milijona evrov dolga družbe Electa. Zaradi dolga je družba ostala tudi brez ankaranskih zemljišč, včeraj so bila namreč prodana zastavnemu upniku DBS. Heta je izvršbo zemljišč sprožila zaradi 874 tisoč evrov dolga.

Utajeni davki in bogata zgodovina

Jekleni konjiček pa ima prav pestro zgodovino. Leta 2011 so ga Jankoviću zasegli, ker je vozil brez vozniškega dovoljenja. Na policijski dražbi so ga prodali, Janković pa se je nato leto kasneje spet vozil v njem, a tokrat na sovoznikovem sedežu. Avto je kupila lizinška hiša, od katere ga je odkupila tretja oseba, od nje pa družba v skupini Electa, Electa Naložbe.

Pri nakupu vozila naj bi prišlo do utaje davka na motorna vozila in DDV v skupni vrednosti 50 tisoč evrov.

V povezavi z avti, ki jih je vozil Damijan Janković, pa se je veliko pisalo že v preteklosti. Electa je letos ostala brez BMW cabria in audija Q7. Oba je kupil Simon Petrina, ki smo ga nato ujeli v družbi Damijana Jankovića. Petrina je sicer zatrjeval, da je avto kupil za svoje dekle.

Deli s prijatelji