POTRDIL JE

Jankovićeve Stožice: Lukšič v ponedeljek na NPU

Objavljeno 08. november 2014 19.54 | Posodobljeno 08. november 2014 19.55 | Piše: STA, M. U.

Sumijo ga zlorabe položaja.

Novakova je prepričana, da bo Lukšič opozicija svoji vladi.

LJUBLJANA – Nekdanji minister za šolstvo in šport Igor Lukšič je za Požareport potrdil informacije, da sta ga v petek na fakulteti za družbene vede obiskala kriminalista Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) ter mu izročila vabilo na zaslišanje glede Stožic, ki bo v ponedeljek dopoldne na sedežu NPU.

Sumijo ga zlorabe položaja

Po navedbah spletnega medija Lukšič pravi, »da ga sumijo zlorabe položaja, gre za pa za afero z evropskimi sredstvi in davkoplačevalskim denarjem (približno devet milijonov evrov), ki jih je ministrstvo za šolstvo pred leti, na podlagi razpisa, nakazalo Jankovićevemu projektu Stožice«. Lukšič je še povedal, da bo »na ponedeljkovo zaslišanje šel brez odvetnika, ker se niti slučajno ne čuti krivega za kar koli«. Preiskovalci NPU naj bi se po ponedeljkovem zaslišanju odločili, ali bodo nekdanjega ministra tudi kazensko ovadili.

Razpis za sofinanciranje investicij v športno-rekreacijsko infrastrukturo je takratno ministrstvo za šolstvo in šport objavilo julija 2010, mesec dni pred odprtjem Stožic. Od okvirne višine razpisanih sredstev (9,4 milijona evrov) naj bi okoli 8,1 milijona evrov prispevala EU.

Deli s prijatelji