(NE)ORGANIZIRANA

Jankovićeva piarovka Nataša: »Midva se nisva pogovarjala«

Objavljeno 14. november 2011 12.00 | Posodobljeno 14. november 2011 12.17 | Piše: A. L.

Po dveh pogovorih in obljubah je v petek popoldan trdila, da se sploh nismo pogovarjali

Jankovićeva piarovka pravi, da smo se v petek prvič slišali, čeprav izpisek pogovorov v mobilniku dokazuje, da to ne drži

LJUBLJANA – Zanimalo nas je, koliko premoženja ima Zoran Janković, zato smo prejšnji torek na njegovo službo za stike z javnostjo naslovili vprašanja o tem. Ker do četrtka ni bilo odgovora, smo poklicali Natašo Pelko, ki je na spletni strani Pozitivne Slovenije navedena za stike z mediji. Dejala je, da imajo precejšnjo gnečo, zato smo se dogovorili, da bomo počakali odgovore do petka. V petek dopoldan smo jo poklicali, kdaj imajo namen poslati odgovore, pa je dejala, da čaka le še na potrditev nekaterih.

Po dveh pogovorih piarovka obrnila ploščo

Do 16. ure popoldan odgovorov iz Pozitivne Slovenije ni bilo, zato smo spet odtipkali mobilno številko Pelkove. Presenetil pa nas je njen odziv, ko smo jo vprašali, do kdaj imajo namen poslati odgovore: »Midva se nisva pogovarjala.« Na vprašanje, če gre za šalo, saj smo se z njo pogovarjali prav v petkovem dopoldnevu (dokazujemo z zgornjo fotografijo), prav tako pa smo vprašanja poslali že v torek (dokazujemo z zgornjo fotografijo), je dejala le, da jih ni prejela. Seveda smo preverili, če je morebiti prišlo do nesporazuma in smo govorili s kom drugim na tej isti telefonski številki, pa nam je zatrdila, da to ni mogoče. Poleg tega je zatrdila, da je zelo organizirana in nas je za vprašanja zaprosila še enkrat, ker naj jih sploh ne bi prejela. Po dobrih dveh minutah prepričevanja smo obupali in ji še enkrat poslali vprašanja. Presenetljivo smo odgovore prejeli v manj kot eni uri.

Odgovore objavljamo v celoti (in nelektorirane):

– Prihodki gospoda Zorana Jankovića v letu 2010

Kot župan Mestne občine Ljubljana prejema bruto plačo, ki znaša 4.385,07 evrov, (brez delovne dobe in z odbitkom 4 odstotke po Zakonu o začasnem znižanju plač funkcionarjev). Neto plača je v zadnjem mesecu znašala 2.585,60 evrov (neto plača ni nujno vsak mesec enak – vplivajo: dopust, bolniška, olajšave ...). Skladno z dohodninsko napovedjo, sem v letu 2010 skupaj imel 58.20,24 evrov prihodkov.

– Koliko denarja ima v depozitih (doma in v tujini, prosim za razmejitev na doma in v tujini)

Nič.

– Lastnik koliko nepremičnin je in v kakšni vrednosti (lahko tudi po Gursu)

Z ženo Mijo sta od leta 1985 lastnika družinske hiše v Ljubljani, pod Golovcem. Zoran Janković je od leta 1995 tudi lastnik travnika v Bovcu v izmeri 5599 m2. Ker je ne mislita prodati, tudi ne vesta, kakšna je njena vrednost.

– Lastnik koliko vozil, katerih (tudi letnik, prosim) in v kakšni vrednosti je?

Mercedes-Benz E, letnik 2003.

– Ima še kakšne druge vrednejše premičnine (vredne več kot 5000 evrov)? Kakšne umetnine?

Ne.

– Lastniški deleži v podjetjih in katerih (doma in v tujini, prosim za razmejitev na domače in tujina)

62.5-odstotni lastnik podjetja KLM, d. d., ki ima v lasti 61.490 lotov Mercatorja. Družba KLM, d. d., ima 9,8 milijona evrov obveznosti do banke.

– Koliko delnic (ali točke vzajemnih skladov) ima in kdaj jih je kupil?

1000 delnic Luke Koper, kupljenih 2008.

Deli s prijatelji