PRENOVA

Jankovićeva Ljubljana bo dobila brv za 663.000 evrov

Objavljeno 04. julij 2014 13.39 | Posodobljeno 04. julij 2014 13.39 | Piše: STA, A. L.

Nova brv bo dolga 25 metrov in široka 3,4 metra.

Fotografija je arhivska.

LJUBLJANA – Lesena Ribja brv čez Ljubljanico bo stala le še do nedelje zjutraj, saj jo bodo na ta dan ob 5. uri začeli odstranjevati. Dela bodo predvidoma trajala do 12. ure, v tem času pa bo na obeh bregovih Ljubljanice dostop do območja močno oviran, so sporočili z Mestne občine Ljubljana (MOL).

663 tisočakov

Zdajšnja Ribja brv je bila prvotno zamišljena kot začasna. Z leti je lesena konstrukcija propadla in postala nevarna za uporabo, zato so se na MOL odločili za zamenjavo s trajnejšo konstrukcijo, so sporočili z občine. Pojasnili so, da so novo Ribjo brv zasnovali v biroju Arhitektura, postavilo pa jo bo z javnim naročilom izbrano podjetje Makro 5. Pogodbena vrednost del znaša nekaj več kot 663.000 evrov z DDV.

Jeklena konstrukcija

Nova brv bo dolga 25 metrov in široka 3,4 metra. Imela bo jekleno okvirno konstrukcijo, pohodno površino iz epoksislojev z vmesno električno grelno folijo ter zgornji sloj iz profiliranih aluprofilov. Ograja brvi bo iz lepljenega brezbarvnega varnostnega stekla.

Predvidoma v torek bodo delavci začeli temeljenje nove brvi, sanacijo stropa nad Makalonco in izvedbo ležišča nove brvi. Zaključek del je predviden sredi avgusta, so še zapisali na MOL.

Deli s prijatelji