ODZIVI

»Jankovićev poraz v parlamentu je dobra novica za Hrvaško«

Objavljeno 13. januar 2012 15.01 | Posodobljeno 13. januar 2012 15.01 | Piše: P. J.

Milan Kučan in Janković imata neke čudne povezave z Banjaluko.

LJUBLJANA, ZAGREB – »Prepričan sem, da je politični poraz Zorana Jankovića v slovenskem parlamentu, dobra novica za Hrvaško in za celotno regijo,« je za Al Jazeero Balkans dejal hrvaški politični analitik Davorja Gjenero

Komunistični lobij direktorjev forsira Jankovića
 
Za Gjenero je Janković projekt Milana Kučana in poslovnega lobija komunističnih direktorjev, ki so še danes močni. Prepričan je, da bi Jankovićev prihod na oblas zapletel odnose z Bosno in Hercegovino. »Milan Kučan ima namreč z Jankovićem izrazito čvrsto, politično in lobistično, torej čudno, povezavo s predsednikom Miloradom Dodikom v Banjaluki.« 
 
Kučana skupaj z Janezom Zemljaričem, Janezom Stanovnikom in Danilom Türkom označujejo za pomembno politično figuro v Sloveniji, pomemben pa je tudi za Balkan saj je posebni poročevalec za Bosno in Hercegovino. Omenjeni so odgovorni tudi za zaostritev odnosov z Združenimi državami Amerike. 
 
Mandatar bo Janša
 
Kot poroča Al Jazeera, je za Hrvaško zelo pomembno, da bi imela Slovenija močno vlado, saj je za ratifikacijo pristopa Hrvaške k EU potrebna dvotretjinska večina. 
 
Na Hrvaškem prevladuje mnenje, da je slovenska desnica blokirala pristopne procese Hrvaške k EU, a po mnenju Gjenera so bili ključni prav ljudje iz Kučanove ekipe, ki želijo Jankovića na oblast. 
 
Pravi, da bo novo vlado sestavil Janez Janša in da bo ta delovala pod vodstvom Bruslja ter da bo prav pod njegovem vodstvom Hrvaška ratificirala sporazum o vstopu v Evropsko unijo.
 

Deli s prijatelji