SPREMEMBA

Jankovićev čudežni deček na čelu sporne družbe

Objavljeno 03. april 2013 10.17 | Posodobljeno 03. april 2013 10.17 | Piše: T. L.

Marko Jaklič je od 29. marca direktor in zastopnik LL Grosista, spornega hčerinskega podjetja Lekarne Ljubljana.

Marko Jaklič

LJUBLJANA – Marko Jaklič ne zapušča Slovenije: zdaj že nekdanji prvi mož javnega zavoda Lekarna Ljubljana namreč ni odšel v novo službo v srbsko Jugohemijo, kot so se glasile sicer neuradne informacije, ampak se je le presedel na nov direktorski stolček, in sicer v sporno hčerinsko podjetje lekarne LL Grosist, je poročal Kanal A.

Marko Jaklič je od 29. marca direktor in zastopnik LL Grosista, nekdanji direktor LL Grosista Mitja Zucciati pa je bil istega dne izbrisan kot direktor te družbe, ob tem navaja Dnevnik podatke sodnega registra. Jaklič telefonskih pojasnil ni dajal, na pisna novinarska vprašanja pa tudi ni odgovoril. Prav tako so se v molk zavili v Lekarni Ljubljana.

Grosist lahko posluje

Jakličevo vodenje Lekarne Ljubljana je bilo zaznamovano z nekaj madeži in za enega od njih je veljala prav domnevno nezakonita ustanovitev LL Grosista. Grosistu je javna agencija za zdravila in medicinske pripomočke 15. marca prepovedala promet z zdravili zaradi neizpolnjevanja pogojev za opravljanje prometa na debelo. V Grosistu so se na odločbo agencije 18. marca pritožili, nato pa pretekli petek prejeli odločitev agencije, ki Grosistu dovoljuje ponovno poslovanje. Kot so pojasnili v Lekarni Ljubljana, odločba agencije o prepovedi prometa z zdravili zaradi vložene pritožbe agencije ne učinkuje, zato LL Grosistu ne bi bilo treba prenehati poslovati. 

Znano je, da je Jaklič veljal za človeka, ki je zelo naklonjen ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću, veljal je celo za nekakšnega Jankovićevega čudežnega dečka. Tudi župan je Jakliču kljub vsem aferam, ki ga spremljajo (poslovanje v LL, afera s plagiatom, črna gradnja), zaupal. Jaklič se je ob najavi odhoda iz Lekarne Ljubljana tudi posebej zahvalil Jankoviću, ki mu je »vedno stal ob strani in ga podpiral«.

Deli s prijatelji