JELINČIČ

Jankovića bi poslanski glas stal okoli 50 tisočakov

Objavljeno 11. januar 2012 09.50 | Posodobljeno 11. januar 2012 09.50 | Piše: A. L.

Ni pa nujno, da bi se, če bi se, podkupovalo z denarjem. V poštev pridejo tudi grožnje.

Zmago Jelinčič, uradno še vedno ni znano, kako bodo glasovali poslanci SNS

LJUBLJANA – Cena za glas je nekoč znašala 40 tisoč mark, pravi nekdanji poslanec Zmago Jelinčič Plemeniti, ki na podlagi tega sklepa, da je danes glas vreden med 35 in 50 tisoč evri, je povedal za časnik Finance. Kdo je plačeval za glasove, ni želel povedati, je pa ob tem dodal, da bo »kljub vsemu morda kdo glasoval po prepričanju«. Nekdanji poslanec Andrej Magajna izpostavlja, da ni nujno, da gre za denar: »Lahko so tudi grožnje, kot pri meni. Najprej sicer poskušajo zlepa, recimo s kakšnimi funkcijami. Če pa bo v igri denar, bo šlo za astronomske vsote, ker smo na tem, da bo končno konec tranzicijske levice.«

Seja ob 12.00

Spomnimo, za zdaj še od predsednika države predlagani kandidat za mandatarja Zoran Janković je včeraj trdil, da ima zadosti veliko podporo za izvolitev za mandatarja. Koliko poslancev ga bo dejansko podprlo, bomo izvedeli po 12. uri, ko je sklicana seja državnega zbora. Glasovanje bo tajno.

Vogrin zanikal tudi po sestanku

Sicer pa se je namigovalo, da bi Jankoviću svoj glas utegnil med drugim nameniti Ivan Vogrin, poslanec Državljenske liste Gregorja Viranta. V torek popoldne se je po Desusovi objavi, da bodo Jankovića podprli za mandatarja, dobil z njim. Za POP TV je po sestankovanju zanikal, da bo svoj glas namenil Jankoviću, češ da bo spoštoval sklep stranke, torej, da Jankovića ne podprejo.

Svojega glasu pa Jankoviću ne bosta namenila niti manjšinska poslanca Roberto Battelli in László Göncz, saj – kot je bilo javno povedano – ne bosta jeziček na tehtnici.

Deli s prijatelji