POD LUPO

Janković: sinu nakazal 129 tisočakov za ureditev vrta

Objavljeno 18. november 2011 16.46 | Posodobljeno 18. november 2011 17.15 | Piše: K. K.

Kaj so v Jankovićevih računih odkrili davčni inšpektorji in KPK, preberite v jutrišnji tiskani izdaji Slovenskih novic

Zoran Janković je transakcijo pojasnil kot denar sinu za ureditev vrta

»Zakaj sem nakazal Juretu 129 tisočakov? Urejal je okolico hiše. Kaj je narobe, če daš svojemu sinu denar,« se je danes novinarskim vprašanjem čudil ljubljanski župan in premierski kandidat Zoran Janković.

Hiša last očeta

Hiša je sicer last Zorana Jankovića, v njej pa v Grosupljem živi Jure Janković z družino. Kaj so mojstri naredili za 129.000 evrov, ni povedal, niti se ni izrekel, ali je to veliko ali malo denarja za ureditev vrta. Pravi, da je v svojem življenju zaslužil mnogo več denarja.

Janković je danes tiskovno konferenco sklical, namesto da bi odgovoril na vprašanja, ki smo mu jih novinarji pošiljali po elektronski pošti. V Slovenskih novicah jutri razkrivamo, kaj so v računih Jureta Jankovića o njegovem očetu odkrili davčni inšpektorji.

»Neki denar«

Jankovića je novinarsko vprašanje prvič doletelo okoli 11. ure. Na vprašanje o transakcijah je dejal: »Jaz imam za vsak cent dokaze. Lahko pride Durs.« 129 tisočakov je označil za »neki denar«, na vprašanje, s kakšnim namenom je denar nakazal, pa je odgovoril: »A je treba komentirati, kaj jaz nakazujem svojemu sinu?« Ob ponovoljenem vprašanju, da je doslej na vseh tiskovnih konferencah trdil, da s poslovanjem svojega sina nima nič, pa: »Se opravičujem, zelo jasno. Ne bodite nefer. Jaz sem jasno povedal, da se v poslovanje svojih sinov ne vtikam, sta samostojna. In to še vedno trdim. In če jaz svojemu sinu nakažem neki denar, to res ni noben problem.«

Ob novinarjevem vztrajanju, ali je 129 tisočakov zgolj »neki denar«, je dejal, da je šlo za nakazila v dveh letih. Nadaljnim vprašanjem o 250 tisočakih nakazila s Cipra in 400 tisočakih neznanega izvora se je Janković dopoldne izognil, nato pa je nekaj do 15. ure sklical tiskovno konferenco v mestni hiši, na kateri je problematiziral izvor papirjev (takrat jih je imel tudi sam, op. p.), ki smo jih dobili novinarji, in za njihovo kapljanje obtožil Durs ali šefico parlamentarne komisije, ki je preiskovala njegove sina – Alenko Jeraj (SDS).

 

Bistvene ugotovitve davčne preiskave objavljamo v jutrišnji tiskani izdaji Slovenskih novic. Ne spreglejte.

Deli s prijatelji