IZRINIL BI BRATUŠKOVO

Janković si na vrh PS želi zaradi osebnih financ?

Objavljeno 18. april 2014 15.28 | Posodobljeno 18. april 2014 15.28 | Piše: S. N.

V javnosti se že pojavljajo namigovanja, zakaj si župan Ljubljane želi na mesto predsednika stranke PS.

LJUBLJANA – Pozitivna Slovenija je v začetku tedna sporočila, da sta tako premierka in sedanja šefinja stranke Alenka Bratušek kot tudi prvi predsednik PS in ljubljanski župan Zoran Janković potrdila, da še vedno soglašata s kandidaturo za predsednika stranke. Janković je ob tem poudarjal, da ne gre za tekmo med premierko in njim ter da je njegova kandidatura za predsednika PS dokončna. Medtem v koalicijskih strankah SD, DL in Desus v primeru zmage ljubljanskega župana na kongresu PS kot najverjetnejšo ali edino možnost vidijo predčasne volitve, bodisi po odstopu premierke Alenke Bratušek bodisi z odhodom partnerjev iz vlade.

Županova plača znaša »le« 2503 evre

Številni se vprašujejo, zakaj si Janković na vsak način želi nazaj na mesto predsednika stranke, v javnosti pa že ponujajo odgovore, da omenjeno mesto izdatno financira država, ter namigujejo, da bi si s tem utegnil rešiti domnevne finančne težave svoje družine. V javnosti kroži naslednje:


 županova plača znaša »le« 2503 evre;

 Zoran Janković je lani najel 250 tisoč evrov posojila v svoji matični banki, Banki Koper. Razlog za to naj bi bil, da ga je banka pozvala, naj poravna dobrih 211 tisoč evrov minusa na računu;

 po Jankovićevih besedah v eni od oddaj je njegova mesečna anuiteta 7500 evrov;

 blokirani so vsi računi Electe oziroma podjetij sinov;

 ima brezposelna sinova, ženo, ki ne služi, dve snahi ter štiri vnuke. Od kod denar ...;

 podjetnik Marjan Pišljar je Juretu Jankoviću posodil tri milijone evrov in se zaradi zamudnin pri vračanju posojila »usedel« na Juretov delež v Electi. Kako so to poplačali?

Če pogledamo aplikacijo Komisije za preprečevanje korupcije Supervizor, vidimo, da je Pozitivna Slovenija od decembra 2011 od države dobila 1,815 milijona evrov. Največ iz naslova (so)financiranja strank. Lani je bilo povprečno nakazilo generalnega sekretariata vlade skoraj 63 tisoč evrov na mesec, letos pa povprečje v prvih treh mesecih znaša skoraj 54 tisočakov (prejemke dobivajo od državnega zbora). 

image
 Tako je Pozitivna Slovenija »poslovala« z državo.

Župana Jankovića smo prosili za komentar navedb, zakaj naj bi si želel na vrh Pozitivne Slovenije, a ga do objave članka še nismo prejeli.

Deli s prijatelji