V GARAŽI

Janković se spet vozi v zaplenjenem mercedesu

Objavljeno 05. julij 2012 09.46 | Posodobljeno 05. julij 2012 09.39 | Piše: A. K.

Starejši sin ljubljanskega župana je dobil nazaj svojega mercedesa.

Poslovnež Damijan Janković je Maxime že nadel zaročni prstan in jo preselil v svoje stanovanje.

LJUBLJANA – Damjan Janković, starejši sin ljubljanskega župana Zorana Jankovića, se spet vozi v belem mercedes-benzu CL 63 AMG, ki mu ga je policija zaplenila pred slabim letom.

Janković je priznal, da se res že kakšen mesec vozi v istem mercedesu, vendar le na sovoznikovem sedežu, saj nima vozniškega izpita, pišejo Finance. Avtomobil je lizinška hiša S-Leasing iz skupine Sparkasse prodala na dražbi, kjer ga je kupila neka tretja oseba, od nje pa ena od družb v skupini Electa, je pojasnil Damjan Janković.

Damjana Jankovića so lani v Trnovem ustavili policisti in ugotovili, da nima vozniškega izpita. Avtomobil so mu zasegli, dobil pa je tudi 500 evrov kazni. Policiji ni uspela pritožba, s katero je od sodišča zahtevala višjo kazen, marca letos je zato kazen postala pravnomočna. 

Avto dobil »po naključju«

Janković je še dejal, da je »avto k njemu prišel po naključju in da očitno zanj ni bilo velikega zanimanja«. Kupil ga je za 56 tisoč evrov, meni pa, da je avto vreden veliko več, vendar ga ne bi kupil, če bi bil na prodaj po višji ceni.

Kljub zagotovilu spet v Jankovićeve roke

Spomnimo, novembra lani je sodišče avtomobil vrnilo S-Leasingu, vendar po tem, ko je predstavnica lizinške hiše prepričala sodišče, da avto ne bo več prišel v roke Damijanu Jankoviću ali njegovemu podjetju. 

Deli s prijatelji