ODLOČEN

Janković se podaja v boj proti Bratuškovi

Objavljeno 01. oktober 2013 22.55 | Posodobljeno 01. oktober 2013 23.07 | Piše: M. U.

Ljubljanski župan naj bi vendarle kandidiral za šefa Pozitivne Slovenije.

Zoran Janković.

LJUBLJANA – Poslanci Pozitivne Slovenije, ki so bili, kot smo poročali, v ponedeljek zvečer na večerji z Zoranom Jankovićem, so enotni: Zoran Janković bo v sredo sporočil, da daje soglasje h kandidaturi za predsednika stranke, poroča Delo.  Novinarsko konferenco je sicer Zoran Janković z danes prestavil na jutri ob 13. uri. Časnik še poroča, da naj bi Janković poslancem potrdil, da resno razmišlja o kandidaturi, in bil spet zelo kritičen do vlade Alenke Bratušek. Ta naj bi zapravila podporo, ki jo je stranka imela na volitvah, predvsem pa seveda ljubljanskega župana jezi, da ne more vplivati na njene odločitve.

Janković ne verjame v razpad koalicije

Del poslancev naj bi Jankovića poskušal prepričati, naj vendarle ne kandidira za predsednika stranke, saj bi to povzročilo velike politične pretrese v stranki, vladni koaliciji in državi. A kot poroča Delo, Janković ne verjame, da bi koalicijske partnerice izstopile iz vlade, če bi znova stopil na čelo Pozitivne Slovenije.

Bratuškova v Srbijo

Premierka Alenka Bratušek  je sicer danes odpotovala na uradni obisk v Srbijo, pred tem pa se je srečala z ožjim vodstvom stranke. O čem so se pogovarjali, ni znano.

Deli s prijatelji