V PS BEREJO

Janković: Prihod Janše na oblast nesmiselno ustrahovanje

Objavljeno 19. april 2014 22.03 | Posodobljeno 20. april 2014 09.13 | Piše: T. L.

Po Bratuškovi je članom stranke pismo napisal še Janković.

LJUBLJANA – Bliža se kongres stranke Pozitivne Slovenije (PS) in politična kopja se brusijo. Zoran Janković ali Alenka Bratušek? To je vprašanje, ki vse od napovedi Bratuškove, da bo preverila zaupanje, ki ga uživa v stranki in med poslanci, zaposluje politike in analitike vseh političnih barv.

Rešili smo se trojke, dvojke pa se nikakor ne moremo, je te dni o dvojcu Janša-Janković izjavil vodja poslancev SD Matjaž Han, Karl Erjavec (Desus) govori o črnih scenarijih, Državljanska lista (DL) trdi, da je svoje o tem, kaj se bo zgodilo, če stranko prevzame Janković, že jasno povedala. V Novi Sloveniji (NSi) menijo, da je kandidatura Jankovića lahko tudi njegovo pogajalsko izhodišče, Franc Bogovič iz SLS pa se ob Jankovićevi kandidaturi ne čudi, saj da se je političnim botrom, ki so ga nastavili, s »ketne strgal« tudi v Mercatorju. SDS pa noče Jankovića na čelu PS in si želi tudi čimprejšnjih predčasnih volitev.

Napisal je pismo

Kot smo poročali, je Janković na tiskovni konferenci napovedal, da si naklonjenosti med člani stranke ne bo nabiral na terenu, da pa bo vsem napisal pismo. »Vsak od nas, predvsem pa poslanci in poslanke, ki so jih izvolili, se mora vprašati, kaj od obljubljenega jeseni 2011 je uresničeno. Kje je drugi tir železnice, tretja razvojna os, zakaj se zapira rudnik v Hrastniku, zakaj umirajo mnoga podjetja in zakaj se pri mladih kepi brezup in še bi lahko našteval,« je po poročanju Pop TV zapisal v pismu. Skrbi ga tudi nizka javnomnenjska podpora stranki. 

»Nesmiselno ustrahovanje«

V pismu je še zapisal, da ne tekmuje proti Bratuškovi, ampak želi le, da stranka izvaja svoj program. Trdi tudi, da ne more prevzeti odgovornosti za morebiten odstop Bratuškove in da je to, da bi po njenem odstopu zavladal Janša, nesmiselno ustrahovanje.

Ponavlja tudi, da ima lahko PS po kongresu hkrati predsednico vlade, župana prestolnice in predsednika stranke, saj ni nujno, da je predsednik stranke hkrati tudi predsednik vlade. Bratuškovi predlaga, naj vlado vodi še naprej, a naj bo odločnejša in vztrajnejša pri izvajanju programa.

 

Deli s prijatelji