OD ŽALITEV DO SOLZIVCA

Janković postavil pred sodnika uslužbenca NLB

Objavljeno 01. julij 2015 11.55 | Posodobljeno 01. julij 2015 11.58 | Piše: A. K.

Janković Praprotnika toži, ker naj bi ta v nekem intervjuju želel poseči v dobro ime ljubljanskega župana.

Rok Praprotnik.

LJUBLJANA – Nekdanji namestnik predsednika Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) Rok Praprotnik, zdaj vidni uslužbenec NLB, in ljubljanski župan Zoran Janković danes nista dosegla poravnave. Razlog za to je bila tudi Praprotnikova odsotnost. Njegov zagovornik Janez Stušek je sodnici Bojani Maravič prinesel opravičilo, v katerem je pisalo, da se Praprotnik vrača s poslovne poti, zato se obravnave ni mogel udeležiti. Sodnica je razpravo pred javnostjo zaprla.

Strani sta kljub temu skušali doseči poravnavo, a se to ni zgodilo. »Poravnave ni bilo. Poravnalni narok smo prestavili, ker smo ugotovili, da med strankama obstaja možnost mirne rešitve zadeve. Ker tožene stranke ni bilo, smo poravnalni narok preložili na september,« je po koncu naroka povedal Jankovićev zagovornik, Janković pa izjave za medije ni želel dati in je sodišče zapustil brez besed.

Poravnava bo septembra

Odvetnik je ob tem povedal, da je Janković zoper Praprotnika vložil tožbo, ker je ta v nekem intervjuju navajal »različne neresnice glede premoženja njegove stranke«.

Naj spomnimo: pred letom in pol je Praprotnik na twitterju objavil ugotovitve KPK o transakcijah na Jankovićev račun, v nekem intervjuju pa se je vprašal, zakaj je Janković še vedno župan, in si sam tudi odgovoril, da zato, ker Jankovićev ožji krog te transakcije ne vidi kot problem. Janković se je pozneje na te izjave odzval z besedami, da je prepričan, da želi s tem Praprotnik poseči v njegovo dobro ime.

Janković je bil dva dni po Praprotnikovi izjavi tarča nekega protestnika, ki ga je poškropil s solzivcem. Župan je menil, da je vzrok za ta napad v nastopu KPK na televiziji, kjer je po njegovih besedah Rok Praprotnik »pozival in hujskal ljudi k linču«.
 

Deli s prijatelji