POZITIVNA SLOVENIJA

Janković ponudil odstopno izjavo brez datuma

Objavljeno 22. februar 2013 00.56 | Posodobljeno 22. februar 2013 02.03 | Piše: S. U., STA

PS je na seji sveta stranke za mandatarko predlagala začasno vodjo stranke Alenko Bratušek.

Zoran Janković.

LJUBLJANA – Zoran Janković je na seji sveta stranke PS ponudil t. i. bianco odstopno izjavo. Dejansko naj bi odstopil z dnem, ko bo sestavljena nova vlada. Dejal je, da sta bili v igri dve odločitvi: ali ga svet razreši ali pa ponudi odstop. Spomnil je, da se je z zamrznitvijo statusa predsednika stranke umaknil iz politike in ni ovira za sestavo nove koalicije.

Odstopil bo, ko bo oziroma če bo sestavljena nova vlada

»Nisem ovira za dogovore,« je po današnji seji sveta PS poudaril Janković. Tako je svetu stranke danes ponudil t. i. bianco odstopno izjavo brez datuma, ki jo bo podpisal tisti dan, ko oziroma če bo sestavljena nova vlada.

Potencialne partnerice morebitne nove vlade je pozval, naj ne iščejo težave v PS. »Če imajo zdaj izgovor, pa je to njihov problem,« je dodal.

Ne bo dovolil, da zlorabljajo Bratuškovo

Hkrati je izpostavil, da ne bo dovolil, da zlorabljajo Bratuškovo, ki jo PS uradno predlaga za mandatarko, in sicer v smislu, da bi vložili konstruktivno nezaupnico, ne da bi vedeli, ali bodo sestavili novo vlado. Zato Janković predlaga, da se pogovori začnejo.

Pozitivna Slovenija kot omenjeno za mandatarko predlaga vodjo stranke Alenko Bratušek in poslansko skupino poziva, naj vloži konstruktivno nezaupnico vladi.
 

Deli s prijatelji