INTERVENTNI ZAKON

Janković in policisti podpisali dogovor o vračilu potnih stroškov

Objavljeno 24. december 2011 18.49 | Posodobljeno 24. december 2011 18.50 | Piše: M.U./STA

V torek ali sredo bo znano, ali bodo policisti začeli zbirati podpise za referendum.

Janković ne ve, ali je ovaden zaradi domnevne zlorabe položaja v Mercatorju.

LJUBLJANA – Najverjetnejši mandatar Zoran Janković se je sestal s predstavniki Sindikata policistov Slovenije (SPS). Janković se je med sestankom seznanil s težavami sindikata, ki zaradi sprejetja interventnega zakona napoveduje zbiranje podpisov za referendum.

Janković in policisti podpisali dogovor

Kot so pojasnili v Pozitivni Sloveniji, se je Janković s sindikatom policistov dogovoril, da bodo v času veljave interventnega zakona, torej od 1. januarja do 30. junija prihodnje leto, poskusili najti sistemske rešitve. Predsednik SPS Zoran Petrovič je pojasnil, da sta z Jankovićem podpisala pisni dogovor o sistemskem reševanju trenutno najbolj perečega vprašanja – vračila potnih stroškov. Povedal je še, da je to treba rešiti s korekcijo pravnega akta.

Ali bodo začeli zbirati podpise za referendum, bo znano v torek ali sredo

Ker predstavniki parlamentarnih strank po oceni SPS niso hoteli prisluhniti njihovim rešitvam za bolj enakomerno porazdelitev bremena med javne uslužbence, so javno izrazili namero, da takoj po sprejetju interventnega zakona pristopijo k zbiranju podpisov za začetek referendumskega postopka, s čimer bi izvajanje zakona prestavili na čas po 1. januarju 2012. Petrovič je ob tem povedal, da bo odločitev o tem, ali bodo pristopili k zbiranju podpisov za začetek referendumskega postopka, znana v torek ali sredo.

Deli s prijatelji