NA JANČAH

Janković: Partizani so zmagali v štiri letih, jaz bom v štirih mesecih

Objavljeno 28. maj 2012 00.10 | Posodobljeno 28. maj 2012 00.10 | Piše: Mi. S.

Zoran Janković je na Jančah spregovoril kot ponosni prvi mož mesta heroj.

JANČE – Lepo nedeljo so mnogi izkoristili za sprehod v naravo, na Jančah pa se je zbralo okoli tisoč ljudi, kjer so ob 70-letnici obudili spomin na boj druge grupe odredov.

Slavnostni govornik je bil član predsedstva ZZB za vrednote NOB Slovenije Milan Gorjanc, vse zbrane pa je nagovoril tudi ljubljanski župan Zoran Janković, poroča spletno Delo.

Slovenija v službi vojske ZDA

Gorjanc, ki je v svojem govoru povedal, da smo Slovenci leta 1941 že imeli svojo slovensko vojsko, »danes pa imamo vojsko, ki je dobro usposobljena in opremljena, a ni namenjena obrambi slovenskega ljudstva, ampak je v službi ameriških interesov«, je bil oster in kritičen.

Janković je spregovoril kot ponosni prvi mož mesta heroj. Župan je izkoristil priložnost in vsem pojasnil, da so prejšnji teden v medijih spet zakrožili nekateri dokumenti. Nato je povedal, da so partizani zmagali v štirih letih, on pa bo v prihodnjih štirih mesecih. Govor je zaključil z besedami: »Smrt vsem fašizmom in svobodo vsem narodom.« Nato pa se je pridružil petju in ponosno zapel partizansko himno Hej brigade.

Deli s prijatelji