NOVOLETNO DARILO

Janković odrešil Ljubljančane lisic

Objavljeno 17. december 2012 22.30 | Posodobljeno 17. december 2012 22.32 | Piše: Ma. F., STA

Po novem za napačno parkiranje v Ljubljani ne bodo več lisičili.

Ljubljanski mestni redarji zapuščajo službo zaradi mobinga.

LJUBLJANA – Ljubljanski mestni svet je na seji potrdil osnutek odloka o urejanju prometa, ki predvideva odpravo ukrepa priklenitve lisic na napačno parkirana vozila.

Za predlog odprave ukrepa priklenitve lisic so se na občini odločili, ker prinaša več negativnih kot pozitivnih učinkov, so zapisali v gradivu za sejo. Osnutek odloka o urejanju prometa pa med drugim predvideva tudi izdajo dveh parkirnih dovolilnic na stanovanje zunaj ožjega mestnega središča. Za prvo dovolilnico bi odšteli 100 evrov, za drugo pa 200 evrov, saj želijo tako spodbuditi prosilce, da zaprosijo le za eno.

Časovno omejeno parkiranje za invalide

Osnutek odloka sicer na novo časovno omejuje parkiranje na mestih, ki so namenjena invalidom. V odloku namreč piše, da lahko invalidi brezplačno parkirajo na urejenih in označenih parkirnih prostorih za invalide ob cestišču, in sicer največ štiri ure. Na vozilu morajo označiti čas prihoda, na ostalih parkirnih prostorih pa so dolžni plačati parkirnino.

Mestni svetnik SD Gregor Istenič je ob tem predlagal, da se odlok dopolni tako, da lahko invalidi z veljavno izkaznico brezplačno parkirajo tudi na ostalih parkirnih prostorih, če so tisti, ki so namenjeni invalidom, zasedeni. Dejal je, da se ne strinja z omejitvijo parkiranja na štiri ure za invalide, in dodal, da bi bilo to smiselno pri parkiranju invalidov na ostalih parkirnih prostorih.

Deli s prijatelji