VABILO

Janković o poligrafu: Za vas ne bom »špilal« klovna

Objavljeno 06. junij 2014 12.35 | Posodobljeno 06. junij 2014 12.36 | Piše: Mo. S.

Zoran Janković bo v prihodnjih dneh razkril nekatera presenečenja.

Zoran Janković se mudi v Združenih arabskih emiratih.

LJUBLJANA – Ljubljanski župan in predsednik PS Zoran Janković je v oddaji Epilog povedal, da se pred bližajočimi se predčasnimi parlamentarnimi volitvami o sodelovanju pogovarja z različnimi ljudmi in zlasti z nekaterimi manjšimi strankami, ni pa razkril, katera so »presenečenja«, o katerih je bil govor v zadnjih dneh. Na vprašanje, ali se dogovarja s koprskim županom Borisom Popovičem, je dejal, da se sicer dogovarjata, ni pa še nobenih sklepov, zato o tem ne želi razpravljati.

Prepričan je sicer, da bo njegova stranka na volitvah dosegla dober rezultat. Sam vedno meri na zmago, v zvezi s porazom Jožeta Mencingerja na volitvah v Evropski parlament pa je povedal, da v tem primeru ni šlo za PS, temveč za Mencingerja, ki se mu zdaj zahvaljuje, »da je bil prvi in edini, ki je povedal, da je treba EU včasih reči tudi ne«.

Vabi tudi Klemenčiča

Na poziv, naj opravi testiranje s poligrafom, je odgovoril, da ga bi opravil, vendar le skupaj z Goranom Klemenčičem, nekdanjim šefom Komisije za preprečevanje korupcije (KPK). Vprašal bi ga namreč, ali je njega obravnaval enako kot preostale, saj je prepričan, da je korupcije obtožen po krivici. »Naj pride tudi tisti, ki me je obtožil korupcije,« pravi Janković, ki meni, da lahko na poligrafu dokaže, da so ga obravnavali neenakovredno v primerjavi z drugimi. »V vaši oddaji nisem v resničnostnem šovu,« je menil, ko ga je voditeljica še enkrat vprašala, ali bi opravil testiranje, na koncu pa ji je dejal še: »Za vas ne bom 'špilal' klovna.«

Sicer pa sta vabilo na testiranje Janez Janša in Milan Kučan zavrnila, Gašpar Gašpar Mišič se je opravičil, da je na službeni poti v tujini, sicer bi testiranje opravil, Ivan Vogrin pa je, tako je zatrdila voditeljica, najprej testiranje potrdil, ga nato pogojeval, na koncu pa je ostal brez odgovora.

Deli s prijatelji