URADNO

Janković o grožnjah: Otroci morajo biti nedotakljivi

Objavljeno 30. maj 2012 12.11 | Posodobljeno 30. maj 2012 16.26 | Piše: A. L., B. P., T. L.

Mojca Centa Debeljak je zaradi groženj pristala na urgenci.

Davčno upravo RS vodi Mojca Centa Debeljak.

LJUBLJANA – Iz zanesljivih virov smo izvedeli, da je direktorica Davčne uprave RS (Durs) Mojca Centa Debeljak prejela grožnjo (sožalno brzojavko), zaradi katere jo je skoraj zadela kap. V pismu naj bi bila osmrtnica njenega sina in pripis, da bodo ubili njenega sina, če ne neha preiskovati družine Janković.

Prvo dacarko so odpeljali na urgenco, na davčno upravo pa so prišli policisti. Policija je potrdila, da je nekdo na davčni upravi prejel grožnje, pri čemer pa – kot običajno – imena prejemnika niso izdali.

Iskali so jo svojci

Prvo damo Dursa so na urgenci že iskali svojci, in sicer vsaj dve osebi, vendar pa Centa Debeljakova za zdaj tam ni bila opažena.

Na roko napisano pismo

Iztok Verdnik, tiskovni predstavnik Dursa, je razkril nekaj več podrobnosti o prejetih grožnjah. Pismo, namenjeni direktorici, je bilo napisano na roko in ni šlo za nikakršno fotomontažo, kot so poročali nekateri mediji. V pismu so bile zapisane grožnje »zoper življenje« Centa Debeljakove in njene ožje družine. Opazno nervozen Verdnik je še potrdil, da so bile grožnje povezane z družino Janković. Povedal je, da je Centa Debeljakova še na urgenci, vendar se že počuti bolje.

Otroci morajo biti nedotakljivi

Izjavo Zorana Jankovića, ki se danes mudi danes v Zagrebu, nam je priskrbel Delov dopisnik iz hrvaške prestolnice Dejan Vodovnik. Janković obsoja pismo z grozilno vsebino. Stvar se mu zdi grozna, ob tem pa poziva policijo, da čim prej razišče dogajanje in najde pisca oziroma pisce. Zgrožen je, da se v take zadeve vpleta otroke. Pojasnil pa je, da je bil tudi sam deležen številnih groženj, a se ni pretirano oziral na njih.

Okoli 14. ure so njegovo izjavo poslali še iz Mestne občine Ljubljana: »Navedeno početje najostreje obsojam in pozivam policijo, naj naredi vse, da poišče avtorja oziroma pošiljatelja anonimnega pisma. Kakršnokoli vpletanje članov družine, še posebej otrok, ki morajo biti nedotakljivi, v delo, ki ga opravlja posameznik, ne glede na funkcijo, je v nasprotju z vsemi moralnimi, etičnimi in človeškimi vrednotami. Žal je očitno tovrstnih groženj zmeraj več, saj je anonimni sporočili z grozilno vsebino v tem tednu prejel tudi vodja poslanske skupine Pozitivne Slovenije Jani Möderndorfer, ki je zadevo že včeraj prijavil pristojnim organom, pred dvema dnevoma pa sem pisne grožnje anonimnega pošiljatelja na delovno mesto prejel tudi sam, tokrat ne prvič. Podobno so bili anonimnih groženj deležni tudi nekateri drugi poslanci Pozitivne Slovenije. Kot župan, predsednik politične stranke in kot državljan pozivam vse prebivalke in prebivalce Republike Slovenije, ne glede na politično ali drugo pripadnost, k strpnosti.«

Gre za dvojno igro?

Viri, ki so bili v preteklosti blizu Jankovićevim nasprotnikom, so nas opozorili na možnost, da (trenutno še) neznana oseba igra dvojno igro in da pri vsem skupaj pravzaprav ne gre za Zorana Jankovića in njegove sinove.

Deli s prijatelji