AFERA PLAGIAT

Janković o Ambrožiču: Če ne odstopi, bo izključen

Objavljeno 27. julij 2012 14.57 | Posodobljeno 27. julij 2012 14.57 | Piše: P. J. ,STA

Zoran Janković se je s svojim poslancem pogovoril in mu dal na izbiro dve možnosti.

Borut Ambrožič.

LJUBLJANA – Predsednik Pozitivne Slovenije Zoran Janković je poslancu Borutu Ambrožiču, ki naj bi v svoj magisterij vključil prepisano tujo diplomo, dal na izbiro dve možnosti: ali sam odstopi s funkcije ali pa bo o njegovi izključitvi iz stranke v torek odločal svet PS. Janković je sicer na današnji novinarski konferenci dejal, da Ambrožiča podpira.

Janković mu daje možnost

V PS so dobili pojasnila vodstva mariborske pravne fakultete in mariborske fakultete za računalništvo, ki je opravila analizo magisterija. Janković je danes pojasnil, da se je s poslancem pogovoril. Po njegovem mnenju bi Ambrožič z odstopom pokazal visoka moralna merila, verodostojnost magistrske naloge pa bo lahko zagovarjal tudi pred senatom.

Ambrožič vztraja, da gre za neljubo napako

Poslanec PS Ambrožič naj bi v svoj magisterij vključil večino tuje diplome, ki jo je prepisal, ne da bi jo navedel kot vir. Analiza, ki jo je s posebnim programom za iskanje plagiatov opravila mariborska fakulteta za računalništvo, je namreč pokazala, da je v poslančev magisterij skoraj v celoti vdelana diploma študentke ljubljanske ekonomske fakultete iz leta 2002.

Ambrožič je sicer prepričan, da je v računalniški analizi prišlo do »neljubih napak« in vse očitke zavrača.

Deli s prijatelji