PREPRIČAN

Janković ne razkriva, kdo sta 45. in 46. poslanec

Objavljeno 10. januar 2012 17.59 | Posodobljeno 10. januar 2012 17.59 | Piše: P. J.

O prestopih k njegovi poslanski skupini še ni bilo govora.

Zoran Janković si želi strokovno in timsko vlado.

LJUBLJANA – Zoran Janković se je pred jutrišnjim glasovanjem o predsedniku vlade sestal s SDS in z Janezom Janšo. Janković zatrjuje, da ima zadostno število glasov. Kdo sta 45. in 46. poslanec, pa ne izda.

Kdo bo poskrbel za presenečenje

»Prepričan sem, da bom dobil zadostno število glasov.« Kdo sta tista dva, ki mu bosta dala potrebna glasova, ne želi razkriti, dodaja pa, da o prestopih k njegovi stranki ni bilo govora. Pravi, da si želi strokovno in timsko vlado, ter dodaja, da bo marsikdo presenečen nad imeni. »Želim strokovno vlado. Rezultat je tisti, ki nas bo obdržal ali pa nas bo odnesel.«

Na sestanku z Janšo in s Türkom

O odločitvi stranke Gregorja Viranta pravi: »Vsak ima pravico do svojega mnenja.« Na področju gospodarstva in pri ključnih reformah z Virantovo stranko ne vidi posebnih razhajanj.

Vodstvo stranke Pozitivna Slovenija pa se je danes sestalo tudi s SDS in z Janezom Janšo. Pričakuje, da bodo imeli pri ključnih projektih podporo vseh strani. Janković se je danes dobil tudi s predsednikom države Danilom Türkom in mu zatrdil, da ima zadostno podporo. »Predsednik pričakuje, da bomo s poslanci našli skupni jezik.«  Med drugim sta se pogovarjala o jutrišnjem dnevu. Dodal je še, da mu predsednik zaupa.

Deli s prijatelji