VZTRAJA

Janković: Ne, absolutno nismo »gotovi«

Objavljeno 23. junij 2014 16.42 | Posodobljeno 23. junij 2014 16.42 | Piše: A. K.

Zoran Janković kljub majhni podpori vztraja, da bodo na volitvah zmagali.

Janković pravi, da Kučana spoštuje. Očitke, da se ga je slednji želel odkrižati, zanika.

LJUBLJANA – Po zadnjih javnomnenjskih raziskavah ima Pozitivna Slovenija Zorana Jankovića od 1,4 do 1,8 odstotka podpore. Ali to pomeni, da je PS na državni ravni »gotova«, kot piše časnik Reporter? »Ne, absolutno nismo 'gotovi'. Počakajmo na 13. julij,« je povedal predsednik PS. In kaj je po njegovih besedah glavni razlog za slabo podporo volivcev? »Premalo se pogovarjamo o obrazih, premalo o programu, vsebini, konkretnih zadevah in vidnih rezultatih dela,« pravi Janković.

Izdal ga je

Spregovoril je tudi o nekdanjem vodji poslanske skupine Janiju Möderndorferju, za katerega je Janković povedal, da ga je izdal. »Na kongresu stranke je dejal, da je kot podžupan Ljubljane delal pošteno, da je pošteno delal tudi župan ter vprašal: 'Koga sem jaz izdal?' Moj odgovor je bil: 'Mene, Jani, ker nisi šel z mano v oddajo Tarča. Bil si podžupan, skrbel za šport, lahko bi razložil, da sva oba delala pošteno',« je povedal Janković.

Ni sprejemal nalog

Odgovoril je tudi na očitke, da se ga je hotel nekdanji predsednik države Milan Kučan odkrižati, pa mu to ni uspelo. »Kučana kot nekdanjega predsednika države spoštujem in pri tem ostajam. Nihče mi ni nikoli dajal nobenih nalog in jih tudi ne bi sprejel,« je povedal Janković.

O zadolžitvah

O dolgovih MOL pravi, da znašajo 117 milijonov evrov, kar pomeni, da dolg znaša 400 evrov na prebivalca. »Slovenija je zadolžena za 28 milijard evrov oziroma 14 tisoč evrov na državljana,« Janković brani »najlepše mesto na svetu« in pravi, da so v MOL izvedli več kot tisoč projektov z različnih področij. 

Deli s prijatelji