ALTERNATIVA?

Janković: Narod se bo dvignil

Objavljeno 11. oktober 2012 18.38 | Posodobljeno 11. oktober 2012 18.39 | Piše: S. U.

Po mnenju prvaka PS vlada pelje državo v grob.

Sprememba zakona o financiranju občin je bila ena glavnih točk spora med Janezom Janšo in Zoranom Jankovićem.

LJUBLJANA – Potem ko je premier Janez Janša izjavil, da njegova vlada v primeru prošnje za mednarodno pomoč ne bo odstopila, ker pač 'ni alternative', se je oglasil tudi Zoran Janković. »Vlada nima nobene resne vizije razvoja države razen krčenja z vsakim novim proračunom, kar lahko državo samo pripelje v grob,« je povedal v izjavi za javnost pred Magistratom.

»Janši sporočam zelo direktno, naj skrbi zase in naj se umakne, če ne zna voditi države, o alternativi naj ne skrbi, ker to ni njegova skrb,« še meni nesojeni premier.

Vlada že prejela dve zaušnici?

Kot še poroča MMC RTV Slovenija, je prvak Pozitivne Slovenije (PS) ocenil, da vladi v bistvu sploh ni do reševanja države, temveč želi v prvi vrsti pripeljati drugo republiko. Vse to naj bi privedlo do stanja, ko se bo narod dvignil. Po Jankovićevem mnenju je vlada dve zaušnici že prejela v državnem svetu, ki je izglasoval veta na zakona o državnem holdingu in t. i. slabi banki, sindikati pa napovedujejo referendum, je spomnil.

PS je del rešitve

Sicer pa, tako Janković, v stranki PS rešitve ves čas ponujajo. Tako so konstruktivno delovali pri obeh zakonih, ki sta zdaj doživela veto, ves čas pa tudi opominjajo na alternativni način reševanja krize z investicijami.

Deli s prijatelji