JAVNO PISMO

Janković naj bi družbeno nepremičnino podaril pokojniku

Objavljeno 13. december 2011 21.36 | Posodobljeno 13. december 2011 21.38 | Piše: P. J.

Družbo naj bi ljubljanski župan oškodoval za prostor v središču Ljubljane.

Zoran Janković
LJUBLJANA – »Družbeno lastnino ste poklonili fizični osebi,« se glasi zapis v javnem pismu, ki je bilo že dvakrat poslano ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću. Civilno združenje za nadzor nad institucijami po dveh mesecih še vedno ni dobilo odgovora na zastavljena vprašanja. 
 
Ne odgovori
 
Združenje je dvakrat pisalo Jankoviću, enkrat po navadni in drugič po elektronski pošti. »Kot župan se radi pohvalite, da odgovarjate na vsa zastavljena vprašanja, tudi Uredba o upravnem poslovanju v 18. čl. določa za odgovor 15-dnevni rok. Vašega odgovora nismo prejeli, zato nam, prosim, javno odgovorite na zastavljeno vprašanje,« so zapisali. 
 
Podarjeno?
 
V dopisu župana sprašujejo, kako je mogoče, da je kot podpisnik meste občine Janković dovolil, »da se pri določeni nepremičnini v zemljiško vknjiži lastninska pravica že pred 15 leti umrle fizične osebe oziroma novemu lastniku te nepremične«. Kot poudarjajo v dopisu, je bila družbena lastnina brez pravnega posla podarjena v korist fizične osebe. Družba naj bi bila s tem oškodovana za nekaj več kot 21 kvadratov stavbnih površin v središču mesta. 
 
Vprašanja brez odgovorov
 
Županu so tako postavili naslednja vprašanja: »Ali imate kot župan mesta Ljubljane pravico, da v trajno last podeljujete družbeno lastnino? V nasprotnem primeru pa javno pojasnite, kako lahko brez pravnega posla župan zemljiškoknjižno dovoljuje odpis družbene lastnine.«
 
»Ker veliko govorimo o pravni in demokratični državi oziroma vladavini ljudstva, ima ljudstvo tudi vso pravico nadzirati izvoljene predstavnike. Nedvomno je naše vprašanje upravičeno do javnega odgovora.«
 
V priponki si lahko ogledate javno pismo.
Deli s prijatelji