POZITIVNA SLOVENIJA

Janković nagovarja svoje, naj ne podprejo rebalansa

Objavljeno 10. julij 2013 22.20 | Posodobljeno 10. julij 2013 22.20 | Piše: STA, Mo. S.

Stranka PS bo jeseni pripravila volilni kongres.

Predsednik Pozitivne Slovenije Zoran Janković.

LJUBLJANA – Volilni kongres Pozitivne Slovenije (PS) bo jeseni, je sklenil svet stranke. Strankin prvi predsednik Zoran Janković je namreč pred meseci odstopil po očitkih protikorupcijske komisije, svet stranke pa je za vodenje PS pooblastil Alenko Bratušek, zdajšnjo predsednico vlade.

Svet največje vladne stranke sicer danes razpravlja tudi o tem, v katero politično evropsko skupino bo PS vstopil. Člani sveta so sklenili, da bo stranka o tem dokončno odločila septembra. Danes so sprejeli tudi rokovnik oz. začeli evidentiranje kandidatov za evropske volitve.

Janković nagovarjal, naj rebalansa ne podprejo

Pred današnjo sejo sveta je bilo sicer veliko pozornosti namenjene torkovemu srečanju premierke s poslansko skupino PS, na katerem naj bi si bili prišli navzkriž z ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem, ki je tudi bil na srečanju. Med drugim je menda Janković predlagal izvedbo kongresa v roku dveh mesecev, poslance pa nagovarjal k temu, da ne podprejo rebalansa proračuna za leto 2013, ker da ta ne vrača pred leti odvzetega denarja ljubljanski občini.

Sicer pa je vodja poslanske skupine PS Jani Möderndorfer v izjavi novinarjem zanikal, da bi prišlo do spora z Jankovićem. »Smo stranka različno mislečih. Normalno je, da imamo različne poglede, in odkar obstajamo, imamo o nekaterih vprašanjih tudi konfrontacije, tudi danes imamo različne poglede na nekatera vprašanja. A to je popolnoma normalno in zdravo,« je dejal. Möderndorfer sicer ni pojasnil, ali je Janković na srečanju napovedal svojo vnovično kandidaturo za predsednika stranke. Bratuškova je v enem od intervjujev že napovedala, da se bo v tem primeru umaknila.

Deli s prijatelji